Op Pad: Wonderkamers in het Gemeentemuseum

Wonder Kamers in het Gemeente Museum

Misschien heb je al meegekregen hoe lyrisch ik ben over de Wonderkamers in het Gemeentemuseum in Den Haag. Ik vind het echt een super leuk uitje voor grotere kinderen en ik raad dus iedereen aan om deze tentoonstelling te bezoeken deze zomervakantie. Waarom? Dat zal ik je vertellen.

Wonderkamers Aan tafel!

Eigenlijk gingen we dus voor de tentoonstelling van de Stijl naar het Gemeentemuseum in Den Haag maar bij aankomst werden we door de meneer van de ticketcontrole gewezen op de Wonderkamers. Daar besloten we dus eerst een kijkje te gaan nemen.

Over die tickets trouwens, we mochten gratis naar binnen! Kinderen tot 18 jaar hebben namelijk gratis entree en ik maakte gebruik van mijn BankGiroLoterij Vip kaart. Deze kaart krijg je wanneer je lid bent van de BankGiroLoterij en geeft toegang tot veel verschillende attracties, soms gratis en soms met korting. Het leek mij wel lucratief mits ik natuurlijk qua gezondheid in staat ben er gebruik van te maken. Bij aanmelding kreeg ik ook vier dierentuinkaartjes waar we al mee naar Diergaarde Blijdorp zijn geweest.

Ontwerp een gebouw

De tentoonstelling bevindt zich in de kelder van het gebouw, onder de binnentuin. Je bekijkt eerst een introductiefilmpje over de Wonderkamers en krijgt dan een tablet in bruikleen. De tentoonstelling is vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of negen maar is ook voor volwassenen nog best uitdagend! En de kleintjes kunnen zich ook heerlijk verwonderen aan de wonderkamers. Mocht je hulp nodig hebben dan lopen er kindvriendelijke medewerkers rond waar je met vragen terecht kunt.

Dansen met Mondriaan in de Wonderkamers

De tablet geeft aan welke kamer je moet gaan bezoeken. Hier scan je een code en krijg je een opdracht. Soms krijg je ook een filmpje te zien. Daarna krijg je vragen. Het is de bedoeling zoveel mogelijk punten te verdienen zodat je aan het eind je eigen Wonderkamer kunt ontwerpen. Hoe meer punten, hoe mooier je je Wonderkamer kunt maken. Ik kan wel verklappen dat wij uitzonderlijk slecht waren in het beantwoorden van de vragen. Je moest dan ook goed opletten.

Calista in de Wonderkamers

De kamers waarin je de opdrachten moet uitvoeren zijn inderdaad stuk voor stuk allemaal prachtig en inspirerend. Er is zoveel te zien! Wij hielden het dik anderhalf uur vol voordat we moe en hongerig werden, maar we hadden zeker nog anderhalf uur verder kunnen spelen want we hadden maar de helft van de kamers gehad.

Kleed je als een dinerende heer

In het midden van de tentoonstelling bevinden zich allemaal stukken zoals schilderijen, beelden en kledingstukken die je met de tablet kunt selecteren voor in je eigen Wonderkamer. Tenslotte ga je het labyrint in en mag je je eigen kamer gaan maken.

Gereedschap aan de muren

Gemeentemuseum restaurant

Na afloop aten we nog wat in het restaurant van het museum. Dat was wel flink prijzig dus wees daar op bedacht! Ook keken we nog even bij de Stijl. Natuurlijk is er nog veel meer te zien in het Gemeentemuseum, het is een groot gebouw! Maar helaas waren we al best moe geworden en zijn we daar dus niet aan toe gekomen. We zouden er geen van allen bezwaar tegen hebben om het Gemeentemuseum nog eens te bezoeken, ook om de overgebleven Wonderkamers nog te ontdekken!

Pin it!

Wonderkamer in het Gemeentemuseum in Den Haag

Ben jij weleens in het Gemeentemuseum in Den Haag geweest?

One thought on “Op Pad: Wonderkamers in het Gemeentemuseum

  1. Pingback: Een zomer lang de Bankgiroloterij Vip-kaart; Was het het waard? - ikblogookmaarwat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *