Op Pad: Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands Adventure Zoo Emmen
In de zomer van 2016 waren we samen met mijn ouders een paar dagen op het Center Parcs vakantiepark de Huttenheugte in Drenthe. Met zijn allen bezochten we toen de nog vrij nieuwe Wildlands Adventure Zoo. Laat ik voorop stellen dat Wildlands geen park is dat je met andere dierentuinen kunt vergelijken. Als je echt veel verschillende dieren – van dichtbij – wil zien kun je beter naar Blijdorp of Burgers’ Zoo gaan. Ik zou Wildlands eerder omschrijven als een wandelpark met dieren en doe-dingen. Ik vertel je alles over ons bezoek!

Vlindertuin
Het park is onderverdeeld in drie regio’s, Jungola, Serenga en Nortica. Wij begonnen bij Jungola, gingen toen naar het kleinere Nortica en vervolgens nog naar Serenga. De meeste foto’s maakte ik in het Jungola gedeelte. Ik werd in de loop van de dag namelijk niet lekker – wie weet had het toen al te maken met de ziekte van Crohn – en heb toen minder foto’s gemaakt. Ik baalde er enorm van dat ik me niet goed voelde en daardoor niet alle dingen heb kunnen doen. Wildlands ligt voor ons namelijk niet echt om de hoek dus het is niet zo dat ik er snel nog eens zal komen.

vlindertuin wildlands

De Jungola ga je binnen via een mooie vlindertuin. Voor mensen die minder gesteld zijn op vlinders, zoals Martijn, is er ook een sluiproute buitenom. Maar in de vlindertuin kun je de “normale” route nemen of de avontuurlijke route. Raad eens welke Casper en ik namen?

olifanten verblijf

Als je weer buiten komt zie je al snel het buitenverblijf van de olifanten. Ook langs deze route kom je weer doe-dingen tegen, zoals een klein doolhofje. Vervolgens loop je een grote hal binnen. Hier kun je o.a. verschillende soorten apen zien en een tochtje met een jungleboot maken die je langs het binnengedeelte van het olifantenverblijf voert en langs het apeneiland.

vliegtuig wrak

Kijk hoe klein mijn lieve kereltje hier nog was! Voor mijn gevoel waren we er vorig jaar nog maar het is inmiddels al weer drie jaar geleden. En wat is hij veranderd!
wildlands boot

wildlands hal

jungle trail
Je kunt ook door deze hal klimmen via het jungle trail. Persoonlijk vond ik dit toch wel het hoogtepunt! Lekker de hele hal door klimmen. Ik had het echter wel een beetje onderschat want ik was meteen al weer moe, haha!

Toen we weer buiten stonden waren we toe aan iets te eten en te drinken. We bestelden een patatje en cola bij de Mr. Layos kiosk maar moesten helaas wel erg lang wachten en er waren te weinig zitplaatsen. Dit terwijl het niet eens erg druk was bij de kiosk. Hopelijk hebben ze dat inmiddels aangepast.

wildlands adventure zoo Nortica
Vervolgens gingen we verder naar Nortica, het kleinste gebied in Wildlands met dieren die in de koudere regionen voorkomen. Hier zie je onder andere de ijsberen, pinguïns en zeeleeuwen. Ook kun je er een 4d attractie vinden, die wij overigens hebben overgeslagen omdat we niet zo goed wisten wat we ervan konden verwachten en Calista nog erg klein was.

wildlands adventure zoo

Tenslotte is er nog de Serenga, het Afrikaanse gebied. Hier vind je een grote verscheidenheid aan dieren. Zo is er een kinderboerderij met geitjes maar lopen er iets verderop ook leeuwen, giraffen en nijlpaarden. Je kunt hier instappen in een truck die je door het gebied met de dieren rijdt.

wildlands adventure zoo serenga
En mocht het weer nou wat minder zijn, of wordt het juist te heet en moet je even bijkomen? (Zoals ik dus nadat ik in was gestort!) Dan kun je vanaf de Serenga ook nog bij een grote binnenspeeltuin komen, wel met water dus met kleintjes moet je wel goed op blijven letten.

Mijn advies; vermijd drukke, te warme dagen! Dan is de Wildlands zeker eens een bezoekje waard. Trek wel je loopschoenen aan want alleen al om vanaf de parkeerplaats bij de ingang te geraken moet je een flinke wandeling maken, om over de rest van het park nog maar te zwijgen!

Ben jij weleens in de Wildlands Adventure Zoo geweest? En wat is jouw favoriete dierenpark?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *