Op Pad: Tweede Maasvlakte/Futureland

Uitstapje naar Futureland

Al een aantal keer bezochten wij Futureland, een soort museum waar je alles kunt ontdekken over de Tweede Maasvlakte, het nieuwe stuk haven van Rotterdam. Voor het eerst deden we dat dik drie jaar geleden. Er zijn verschillende films die je in Furtureland kunt bekijken en er is een hoop meer te doen en te beleven. Ook voor kinderen – vanaf een jaar of vijf – is het vanwege de interactiviteit een leuk uitstapje.

Tekeningen op stenen

Nog maar net binnen werden we in onze kraag gevat door een mevrouw. We moesten aan de slag! Zij leidde een workshop en wij gingen iets op een steen tekenen. Waarom? Dat weet niemand. Maar och wat moet dat moet. Links zie je mijn maaksel, rechts de steen van Casper. We kozen dus allebei een mammoet om na te tekenen. Helaas zijn de stenen later die dag nat geworden en is de stift uit gaan lopen. Weg mammoeten!Mamoeten in futureland

Casper was er al eens eerder geweest met zijn opa en oma maar was ook deze keer weer erg enthousiast. Hij heeft zich nog een uur zelfstandig vermaakt terwijl wij uitpuften in het restaurantje met een broodje.

Vanuit het gebouw van Futureland starten boot- en busexcursies. De toegang tot Futureland is gratis maar voor deze excursies moet je – natuurlijk – wel betalen. Reserveren kan via de website.

In het museum kun je via je smartphone gratis de audiotour gebruiken. Wel even je oordopjes meenemen! Zo kom je nog meer over de Tweede Maasvlakte te weten en mis je niets.

Gevonden stenen

Maar Priscilla, really.. dat hele havengedoe dat boeit jou toch totaal niet? Oke, het is waar dat ik niet echt bekend sta om mijn interesse in dit soort dingen. Maar! Het nieuwe strand van de Tweede Maasvlakte belooft vol te liggen met allerlei bijzondere fossielen en andere oude voorwerpen. En dat doet mijn hartje wèl sneller kloppen. Zo is er ook een hele leuke Fossielen expeditie waarbij je mee gaat met een ervaren fossielenspeurder om te gaan schatzoeken op het strand.

Inmiddels zijn we al een aantal keren op het strand geweest. Maar of ik en gewoon heel erg slecht in het zoeken (ik denk dat dit het geval moet zijn) of alle fossielen zijn inmiddels al gevonden want ik heb er helaas nog nooit iets bijzonders zien liggen! Het strand van de Tweede Maasvlakte is trouwens een aanrader wanneer je de drukte wilt ontvluchten al zijn er verder weinig voorzieningen in de buurt.

Pin it!

Op bezoek bij Futureland en de Tweede Maasvlakte

Heb jij Futureland of de Tweede Maasvlakte weleens bezocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *