Op Pad: Space Expo

Space Expo Noordwijk

Het is al weer twee jaar geleden dat we een bezoek brachten aan Space Expo te Noordwijk. Ik had er al vaker van gehoord maar was er nog nooit geweest. Naar aanleiding van de ruimtevaart spaaractie van Albert Heijn (weet je nog?) stond deze expositie weer wat meer in de belangstelling en ook wij lieten ons dus verleiden tot een bezoek.

Space Eexpo

Soyuz van André Kuipers

Hierboven zie je de echte Soyuz van André Kuipers; lekker krap zaten ze hierin met zijn drieën!

We gingen vroeg op pad en kwamen aan rond half elf. Ondanks dat het zaterdag was was het nog erg rustig op de bescheiden parkeerplaats. Dat belooft veel goeds! Ik hou er namelijk niet zo van wanneer het druk is. Aan de kassa betaalden we entree (je betaalt nu €12,50 voor volwassenen en €8,50 voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar) en namen we ook een speurtocht mee. Er waren verschillende speurtochten te verkrijgen, onderverdeeld in leeftijdscategorieën. Wij gingen voor die voor kinderen tussen de 7 en de 9 jaar oud. Casper nam het invullen van de speurtocht erg serieus, wat leuk was om te zien. Nu hij goed kan lezen kan hij het bijna helemaal zelf uitvogelen. En kwamen we er niet uit, dan stonden de antwoorden achterin!

Het ISS in Space Expo

Calista in het ISS!

Slapende astronaut

En zo slapen astronauten dus in de ruimte! Het lijkt mij niet echt comfortabel.

De expositie gaat over ons zonnestelsel en het reizen in de ruimte. Casper vond het erg leuk en leerzaam. Leuk om te zien dat hij juist de goede leeftijd voor deze tentoonstelling had en dat hij de ruimte zo interessant vindt. Er was veel te zien, veel items die echt in de ruimte zijn geweest en de originele Soyuz capsule waar André Kuipers weer mee terug kwam op aarde na zijn bezoek aan het ISS in 2012. Ook waren er aardig wat dingen te doen. Zo was er een weegschaal die niet alleen aangaf wat je op aarde woog, maar ook op de maan en op de andere planeten. Op aarde woog Casper zo’n 25 kg maar op de maan maar 4 kg! Wat een verschil.

Kijken bij de maanlanding

Spionage sateliet

Toen we buiten kwamen stond de parkeerplaats trouwens wel helemaal vol auto’s maar binnen was het naar mijn gevoel zeker niet druk. Al met al is de Space Expo erg leuk voor kinderen en volwassenen die geïnteresseerd zijn in de ruimte. Leuk om een uur of twee rond te kijken. Eventueel is dit uit te breiden met een bezoek aan ESTEC de grootste vestiging van de Europese Ruimtevaartorganisatie. De Space Train die voor de deur van de Space Expo staat brengt je hier dan naartoe. Dit hebben wij niet gedaan aangezien deze rondleiding vanaf 9 jaar is en wij onze lieve peuterdame ook bij ons hadden. Dit lijkt me alsnog wel erg interessant om eens te gaan doen.

Pin it!

Op pad: Space Expo

Ben jij weleens in Space Expo Noordwijk geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *