Op Pad: Nederlands Openlucht Museum

nederlands openlucht museumEen zomerrooster op ikblogookmaarwat.nl? Nee zeker niet! Ik wil juist wat extra blogposts gaan delen de komende tijd. Het zijn wat oudere blogs – die ik schreef voor glim.org – maar die ik toch graag mee wil nemen naar ibomw.nl. Omdat ze met liefde geschreven zijn en ik ze zelf ook graag nog eens terug zie. Vandaag trap ik af met ons bezoek aan het Nederlands Openlucht Museum in de zomer van 2016. De foto hierboven vind ik zo ontzettend zoet! Kijk hoe klein ze nog zijn. Calista herken je bijna niet meer terug!

benzinepomp
We brachten een bezoek aan het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem. Als kind was ik hier ooit eens geweest en als geschiedenisliefhebber wilde ik hier graag nog eens naar terug. Het stond dan ook bovenaan mijn lijstje met uitjes tijdens ons verblijf op Bungalowpark Hoenderloo.

eet smakelijk
Allereerst wil ik even zeggen dat wij qua weer misschien niet te best dag hadden uitgekozen, het was namelijk bloedheet! Het heet natuurlijk niet voor niets een openlucht museum, het is namelijk een groot gebied met allerlei gebouwen en gebouwtjes (en ook veel tuinen) uit het verleden. Vanwege vermoeidheid en de warmte zijn we niet zo lang gebleven als we eigenlijk wilden. Toch vond ik de beleving weer geweldig en heb ik genoten van de mooie gebouwen. Vooral de molentjes en de Amsterdamse pandjes vond ik erg mooi. En natuurlijk de prachtige natuur! Het landschap in de omgeving van Hoenderloo en Arnhem is toch zo anders als bij ons thuis, ik vind het best indrukwekkend.

Gek genoeg maakte ik dan weer geen foto’s van mijn favorieten, realiseer ik me nu! Ik ben altijd zo iemand die dan denk “Dat doe ik straks wel..” – niet zo handig dus.

nederlands openlucht museum schiedam

Voor kinderen is er heel veel te doen in het museum. Er is een speeltuin en een groot doolhof. Er zijn veel filmpjes te bekijken. Tegen betaling is er een ouderwetse draaimolen en er zijn diertjes. En op het kindererf kunnen ze ouderwetse kinderklussen doen als waterpompen en het juk op de schouders nemen.

openlucht museum fabriek
We hebben heerlijk door de huisjes gestruind en nogmaals bedacht hoe blij we zijn dat we in de huidige tijd leven. We keken hoe men werkte in o.a. in de smederij, de papiermolen en de kaasfabriek.

Wij sloten de dag af met een rondje met een van de oude trams. De historische trams waren enorm geliefd bij Casper en Martijn. Laatstgenoemde droomde vroeger namelijk van een carrière als trambestuurder.

moestuin openlucht museum

Advies; die je wandelschoenen aan en ga wanneer het een graad of 18 is! Het Nederlands Openlucht Museum gaat voor nu wederom op mijn to do lijst.. mochten we nog eens in de buurt zijn en leent het weer er zich beter voor dan ga ik er zeker nog eens heen.

Toevallig hadden Martijn en ik het er laatst nog over hoe leuk de vakantie op dit vakantiepark was geweest en hoe mooi we de omgeving daar vinden. Helaas zijn we tot dusver niet meer terug geweest maar wie weet wat de nabije toekomst ons zal brengen..

Ben jij weleens in het Nederlands Openlucht Museum geweest?

4 thoughts on “Op Pad: Nederlands Openlucht Museum

  1. Jenn says:

    Mooi! Ik ben er een paar jaar geleden geweest. Er staat zelfs een boerderij waar mijn oma gewerkt heeft vroeger. Er is veel te vinden uit de omgeving waar ik ben opgegroeid 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *