Op Pad: Maritiem Museum

Maritiem Museum

Way back in 2015 bezocht ik met Casper en nog een piepkleine Calista het Maritiem Museum in Rotterdam. Casper was er al eens eerder geweest met zijn opa en hij verzekerde me dat het er erg leuk was. Nou dan wilde ik er ook weleens een kijkje gaan nemen!

Film in het Maritiem museum

Waar ik in 2015 nog voor €8,50 naar binnen mocht en ik voor Casper €4,50 moest betalen zie ik dat de prijzen inmiddels flink omhoog zijn geschoten. Een entreekaartje voor volwassenen kost nu al €14,00 en voor kinderen tussen de 4 en 15 betaal je anno 2019 €10,00. Ik vraag me af of er inmiddels veel veranderd is?Casper in het Maritiem museum

We begonnen met een filmpje over.. ja waarover eigenlijk? Ik was de plattegrond nog aan het bestuderen en liet Casper lekker kijken. Door het donker ging Calista meteen in slaap modus. Prima! Het valt ook allemaal niet mee wanneer je pas een paar maandjes oud bent.

maritiem museum

Er waren veel interactieve dingen in het museum. Er zijn verschillende tentoonstellingen, ook voor kinderen waarbij je van alles mag uitproberen en doen. Vooral de tentoonstelling waarbij je kon beleven hoe het vroeger op een cruiseschip geweest moest zijn vond ik erg leuk.

Visserstruien in het Maritiem museum

En ook dit vond ik – als breister – zo leuk! Al die visserstruien. Ieder plaatsje had zijn eigen motief. Daaraan kon je de vissers herkennen (als ze bijvoorbeeld overboord waren geslagen.. oké eigenlijk is dat natuurlijk helemaal niet leuk maar wel interessant!) Wat een werk zat er in die prachtige truien!

Casper bij Professor Plons

En dit was toch wel het toppunt; de Professor Plons tentoonstelling. Vooral de buitenspeeltuin vond Casper geweldig. Je kunt er van alles doen wat er in de echte haven ook gedaan wordt. Hier nog een filmpje van het museum zelf.

Calista in de kinderwagen

Jaaa! Dit is toch niet te doen? Wat was ze nog klein! En wat is ze inmiddels veel veranderd!

Het Maritiem Museum is ons goed bevallen, met name door Professor Plons. Ook is het museum goed toegankelijk met een kinderwagen en is het personeel erg vriendelijk. Wel jammer dat de prijs in de afgelopen jaren zo snel omhoog is gegaan.

Pin it!

Maritiem Museum Rotterdam

Ben jij weleens in het Maritiem Museum in Rotterdam geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *