Op Pad: Kinderparadijs Malkenschoten

kinderparadijs malkenschoten

Tijdens onze super leuke vakantie in Gelderland in 2016 bezochten wij o.a. Kinderparadijs Malkenschoten een kinderboerderij met veel extra’s. Op dat moment was Casper zeven jaar oud en Calista pas één. Best een leeftijdsverschil waarbij de interesses behoorlijk uiteen lopen. Maar Kinderparadijs Malkenschoten in Apeldoorn was bij beide een succes en ik kan het dan ook zeker aanraden als budgetvriendelijk uitje met kinderen tot een jaar of acht.

Verkeerstuin kinderparadijs malkenschoten
Waar Casper dol is op huisdieren vindt hij boerderij- of dierentuindieren vaak wat minder interessant. Maar de extra’s van Malkenschoten vielen wel precies in zijn straatje. Zo waren er waterfietsen en natuurlijk een verkeerstuin. Deze laatste was niet zo groot als bijvoorbeeld in Plaswijckpark, maar toch! En Calista was juist weer wel enorm in haar nopjes met alle diertjes. Ze veranderde in een soort Elmyra Duff en geen boederijbewoner was nog veilig.

Calista bij Binky's huis
Vooral voor peuters en kleuters is Kinderparadijs Malkenschoten een prima uitje. Vanaf 2 jaar bedraagt de entree per persoon in het zomerseizoen €7,50. Best een schappelijke prijs wanneer je bedenkt dat daar het waterfietsen en de minigolf, activiteiten waar je normaal gesproken ook al zo 5 of 6 euro voor kwijt bent, bij in zit. Ook een rondje met het busje door het park is inclusief. Malkenschoten heeft naast de dieren zoals varkens, geiten en alpaca’s ook een klimparcours, waterklimparcours, een junglepad en een waterspeelplek. Er is dus genoeg te doen om je er de hele dag te vermaken.

Geitje aaien

Kijk wat een stoere kleine meid! Ik kan me van deze dag vooral nog herinneren dat ik achter Calista aan bleef rennen omdat ze zo ontzettend enthousiast was en niet alleen de geitjes maar ook alle kippen wilde knuffelen. En Casper ging toen al zijn eigen gang en kon wel uren in de verkeerstuin vertoeven. Het was een topdag!

Casper in de verkeerstuin bij kinderparadijs malkenschoten

Ben jij weleens in Kinderparadijs Malkenschoten geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *