Op pad in Schiedam deel 2: Fort Drakensteijn

fort drakensteijn
Ik baal er best wel van dat het gisteren niet is gelukt om een stukje online te zetten. Donderdag ben ik met de kinderen op pad geweest maar ik had al vanaf de ochtend hoofdpijn, die naar verloop van tijd steeds erger werd. Dus toen Calista op bed lag ben ik ook maar gaan slapen (ik denk dat ik nog eerder sliep dan zij!) en is er van bloggen niet veel meer terecht gekomen. Voordat ik dit nieuwe blog startte wilde ik nog wel een maand vooruit werken hahaha dat is dus duidelijk niet gelukt! Maar goed vandaag neem ik je weer mee voor een kijkje in Schiedam!

Fort Drakensteijn
Ik hoorde een paar dagen geleden dat er al meer dan 10.000 bezoekers zijn geweest bij Jurassic Kingdom! Je kunt dit evenement dus zeker al een succes noemen. Ik ben afgelopen week een aantal keer in het Beatrixpark – waar je Jurassic World kunt vinden – geweest en het is erg leuk om al die nieuwe mensen dit mooie park te zien ontdekken. Eén van de grote attracties van het park is Fort Drakensteijn. Wij komen hier regelmatig en vorig jaar maakte ik hier een verslag van, dat ik hier graag nog eens wil delen.
Fort Drakensteijn

Fort Drakensteijn

Schiedam kent tegenwoordig best een aantal mooie speeltuinen. Maar er is er één waar zo’n beetje iedere Schiedammer mee is opgegroeid en dat is die in het Beatrixpark, deze speeltuin staat tegenwoordig bekent als Fort Drakensteijn. Toen ik klein was stond er o.a. een hoge glijbaan, veel schommels en een grote draaimolen. Ook toen was het al een grote speeltuin. Tegenwoordig is hij nog groter en biedt hij veel verschillende speeltoestellen.

Fort Drakensteijn

Wij bezochten Fort Drakensteijn vroeg in de ochtend, zodat we de hele speeltuin voor onszelf hadden. Bij de bakker kochten we een broodje en wat te drinken wat we meenamen naar de speeltuin. Rustig ontbijten, midden in het park, tussen de ganzen en de konijntjes die nog voorbij hupten; dat had wel wat!

Fort Drakensteijn

Zowel groot als klein kan hier naar hartenlust spelen. Voor de kleintjes is er een grote zandbak en zijn er kleinere speeltoestellen. Een nadeel is wel dat de speeltuin aan het water grenst. Er staat geen hek om dus het is wel opletten met vliegens vlugge peuters.

Fort Drakensteijn

Hier zie je Casper op wat jarenlang zijn favoriete speeltoestel was! Laatst zag ik dat je die graafmachines dus ook gewoon voor thuis kunt kopen. Stom dat ik daar nooit eerder aan gedacht heb. Dat had een mooi verjaardagscadeau kunnen zijn! Maar nu is hij er al weer te groot voor.

Fort Drakensteijn

Fort Drakensteijn heeft ook een aantal speeltoestellen die speciaal aangepast zijn voor kinderen met een handicap. En er is een toiletgebouw aanwezig met een aangepaste toiletruimte. Nadeel is wel dat de speeltuin niet met een auto te bereiken is, deze moet aan de rand van het park geparkeerd worden.

Fort Drakensteijn

Fort Drakensteijn

Fort Drakensteijn

Eigenlijk best bijzonder dat deze twee hier zo lekker samen én apart konden spelen! Casper ging voor zijn oude favorieten zoals de waterspeelplaats en de graafmachine en Calista kon de hele speeltuin nog ontdekken.. af en toe met een beetje hulp van haar broer!

Fort Drakensteijn

Fort Drakensteijn

Fort Drakensteijn

Parckhoeve

Naast de speeltuin bevindt zich restaurant Parckhoeve wat juist van eigenaar is verwisseld. Ik weet nog dat het in mijn kindertijd een loket had voor patat en ijs waar altijd een lange rij voor stond. Hopelijk weten deze nieuwe eigenaars er weer een groot succes van te maken.

Wat is jouw favoriete speeltuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *