Op pad in Schiedam deel 4: Eten bij de Pannenkoe

Eten bij de Pannenkoe

Eerder deze week nam mijn schoonmoeder ons mee naar een gezellig nieuw pannenkoekenrestaurant in het centrum van Schiedam. In het pand wat ik ken als het oude VVV gebouw zit sinds begin dit jaar restaurant de Pannenkoe. Aangezien ik hier al regelmatig wat over had gehoord en gelezen was ik inmiddels wel benieuwd geworden!

Eten bij de Pannenkoe

De Pannenkoe ligt een beetje afgeschermd van de drukte doordat het oude pand van Hans Textiel/Hotel de Kroon er half voor staat. Toch bevindt het zich centraal in het centrum van de stad. Vanwege de warmte kozen wij voor een tafel buiten, die lekker in de schaduw stond. aangezien het dinsdagavond was was het erg rustig in het restaurant. Ik vind dat persoonlijk altijd wel prettig. In de weekenden schijnt het er wel druk te kunnen zijn en daarom is het zeker verstandig om vooraf te reserveren mocht je de Pannenkoe ook een bezoek willen brengen.

Eten bij de Pannenkoe

Ik koos voor de zogenaamde Boerenpannenkoek. Dit is een pannenkoek met geitenkaas, spek, walnoten en honing. Omdat ik er niet zo’n fan van ben vroeg ik of ik de pannenkoek zonder spek kon krijgen. Dit was geen probleem en er werd aangeboden of ik in plaats hier van misschien appel wilde. Dat leek me wel wat en ik moet dan ook zeggen; hij smaakte prima! Maar natuurlijk was mijn maag weer te klein en kreeg ik hem niet helemaal op.

Eten bij de Pannenkoe

Doekoe’s

Calista wilde liever patat. Gelukkig serveren ze bij de Pannenkoe naast een uitgebreid assortiment pannenkoeken en poffertjes ook de traditionele gerechten zoals biefstuk, satΓ© en patat. Casper ging voor een grote naturel pannenkoek. De bediening was deze avond kindvriendelijk, attent en precies op het goede moment aanwezig. En ondanks dat zowel Casper als Calista geen kindermenu kozen waar een zogenaamde “doekoe” bij zat, kregen zij toch ieder een munt. Deze konden ze gebruiken om een cadeautje uit de grijpautomaat te halen.

Eten bij de Pannenkoe

Casper pakte een springtouw en Calista een gekleurde hair extension waardoor ze zich een mix van My Little Pony en Elsa voelt.

Eten bij de Pannenkoe

Een zijkamer van het restaurant is ingericht als speelkamer. Ideaal voor wanneer het niet meer zo warm is. Ik moest natuurlijk weer moeite doen om Calista hier weg te krijgen want die was al meteen winkeltje aan het spelen met de speelgoedkassa’s die er stonden.

Ondertussen deden Martijn en zijn moeder zich te goed aan hun nagerechten, een sorbert en een brownie die er ook zeker goed uitzagen. Helaas zat ik zoals ik al schreef echt propvol dus heb ik daarvoor moeten bedanken.

Eten bij de Pannenkoe

Ik moet zeggen, het restaurant ziet er binnen een stuk chiquer uit dan dat ik van te voren had bedacht bij de term “pannenkoekenrestaurant” Ook leuk om je iets nettere oma mee naartoe te nemen dus. Ik ben zelf geen heel groot pannenkoekfanaat maar zie me hier best nog eens terugkomen om de poffertjes of iets anders van de kaart uit te proberen.

Wat eet jij graag op je pannenkoek?

One thought on “Op pad in Schiedam deel 4: Eten bij de Pannenkoe

  1. Pingback: Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018 - ikblogookmaarwat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *