Op pad in Schiedam deel 5: Chocoladefondue bij de Bonte Koe

de Bonte Koe

Vandaag neem ik je al weer voor de vijfde keer mee naar mijn hometown Schiedam. Ditmaal bezochten we chocolade atelier de Bonte Koe; een begrip in onze stad én daarbuiten. Wanneer ik vroeger met mijn vriendinnetjes naar de stad ging namen we regelmatig een omweggetje om ons even aan de lekkernijen in de etalage van de Bonte Koe te vergapen. Tegenwoordig zijn er ook filialen in Rotterdam en Den Haag en is er een webshop, zodat iedereen kan genieten van de chocoladekunst van de Bonte Koe.

de Bonte Koe
De tea room bevindt zich naast de winkel van de Bonte Koe en ziet er lekker trendy uit. In het midden staan een grote gemeenschappelijke tafel en daaromheen enkele kleinere tafeltjes. Moderne en ouderwetse elementen zijn met elkaar gecombineerd. Ik hou daar wel van, het geeft direct sfeer.

Ik ken mijn pappenheimers en daarom had ik gevraagd om een portie voor twee personen. Dat leek mij meer dan genoeg! We kregen een mooie schaal met fruit (mooie grote aardbeien, flinke stukken ananas en een banaan) kaakjes en marshmallows en twee bakjes chocolade; melk en puur. Daarnaast kregen we allemaal een fondueprikker en allemaal een mooi – verschillend – bordje. Ik kreeg er meteen zin van om kringloopwinkels af te struinen en zelf zulke leuke combinaties te gaan maken voor thuisgebruik! De serveerster was zo vriendelijk om de kaarsjes achterwege te laten in verband met mijn peuterkind. Ik zit dan toch een stuk rustiger, zonder vlammetjes op tafel.

de Bonte Koe

Zelfs de chocoladefondue voor twee personen kregen we met zijn drieën niet op, terwijl Calista toch flink van de marshmallows en de aardbeien heeft gegeten en Casper ook aan viel op de aardbeien, de ananas en de kaakjes. En ik had toch echt het gevoel dat ik zelf ook had zitten proppen. Die chocolade vult behoorlijk!

de Bonte Koe

Onze knappe tafelheer; bijdehand en een clown.

de Bonte Koe
En de druktemaker met chocoladetoet!

de Bonte Koe

Afrekenen deden we in de winkel. En net als vroeger vergaapte ik me aan al het lekkers dat uitgestald stond. Als je nu iets leuks, typisch Schiedams wil meenemen als souvenir of cadeau en je wil iets anders dan jenever dan vind je hier een prima alternatief.

de Bonte Koe

de Bonte Koe

Op de website wordt aangegeven dat je de chocolade fondue het beste vooraf kunt reserveren en dit heb ik dan ook gedaan. De fondue kost €12,50 per persoon.

De Bonte Koe is gevestigd midden in het centrum, aan de Lange Haven. Nadat wij onze buikjes vol hadden gegeten hebben we nog eens een rondje gelopen over dit prachtige oude gedeelte van Schiedam met al die mooie panden. Amsterdam is er niets bij! (Als je het mij vraagt dan he!)

Wat is jouw favoriete chocolade?

2 thoughts on “Op pad in Schiedam deel 5: Chocoladefondue bij de Bonte Koe

  1. Pingback: Weekoverzicht 6-8 t/m 12-8 2018 - ikblogookmaarwat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *