Op pad: Historische Tuin Schoonoord

historische tuin Schoonoord in Rotterdam
Als je in het drukke en moderne Rotterdam even een moment van rust nodig hebt dan heb ik een leuke tip voor je. Je kunt je namelijk heerlijk terug trekken in de mooie historische tuin Schoonoord. Dit fraai aangelegde parkje grenst aan Het Park bij de Euromast en is een bezoekje zeker waard. Zelf was ik er tot voor kort nog nooit geweest maar het stond wel al langere tijd op mijn bucketlist. En afgelopen vakantie maakte ik er een wandeling met mijn draakjes.

vijver in Historische Tuin Schoonoord
Schoonoord is niet bijzonder groot maar wel ontzettend mooi aangelegd. Je waant je er echt in een andere wereld. Een sprookjesbos misschien, of nog spannender, in Jurassic Park! Bijzonder is dat je er haast afgesloten lijkt van de rest van Rotterdam. Je krijgt niets mee van de drukte van grote stad om je heen. In de tuin zijn ook verschillende dieren te vinden. Zo staat er een volière en zijn er bijenkasten waar je vlakbij mag komen om een kijkje te nemen.

Ook worden er – tegen betaling – van tijd tot tijd rondleidingen georganiseerd die ongetwijfeld erg interessant zijn. Maar er is ook een gratis beleefroute die je via een app kunt lopen. Bezoek de website van de tuin voor meer informatie hierover.

De kikker fontein

Op het bankje in Schoonoord

Speurtocht

Speciaal voor kinderen van 5 tot 8 jaar kun je op de website van de tuin een speurtocht downloaden om tijdens je bezoek aan Schoonoord te doen. Bij de ingang van het park vind je een brievenbus waar je de speurtocht kunt inleveren. Als je meedoet maak je kans op een leuke prijs. Vergeet geen pen of potlood mee te nemen!

Nogmaals een vijver in de Historische Tuin Schoonoord

De historische tuin Schoonoord is dagelijks gratis te bezoeken tussen 08:30 en 16:30 uur. Je vindt de tuin vlakbij (op loopafstand dus) o.a. de Euromast, de Pannenboekenboot, de Kunsthal en het Natuurhistorisch Museum en een bezoek is dus makkelijk met deze attracties te combineren.

Pin it!

Op pad: Historische Tuin Schoonoord Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *