Op pad: Een weekendje Avifauna

Op pad: Een weekendje Avifauna

Afgelopen week vierden mijn ouders hun zesenveertigste trouwdag! En ter ere daarvan nodigden ze ons mazzelaars uit voor een weekendje Avifauna. Ik was als kind weleens in dit vogelpark in Alphen aan den Rijn geweest maar ik kon me er nog weinig van herinneren. Ik was dus wel nieuwsgierig! En ik kan je alvast verklappen dat ik blij verrast was door het park dus lees vooral verder!

Ik wist van te voren niet zo goed hoe interessant ik een vogelpark zou vinden. Ik vind bijna alle dieren natuurlijk leuk maar vogels bevinden zich nu niet echt tussen mijn top favorieten. Maar ik had me vergist! Vooral de grote vogels vond ik enorm indrukwekkend. Die poten leken soms wel net aan dinosaurussen toe te behoren. Prachtig!

Naast vogels in kooien lopen er ook veel grote vogels – zoals ooievaars – los door het park, wat voor mij als stadse sowieso al erg bijzonder is. Je merkt dat de vogels gewend zijn aan de mensen want ze trekken zich er niets van aan en gaan gewoon hun eigen gang.

Het voeren van de lori’s

In het lori verblijf kun je voor één euro een cupje met nectar kopen en hiermee kun je deze vogels voeren. Daar hadden we wel oren naar! De lori’s vliegen vrij door het subtropisch aangeklede verblijf en komen vanzelf naar je toe. Het zijn schitterende vogels dus dit is een uitgelezen kans om een leuke foto te maken.

Je weet vast wel hoe het eraan toe kan gaan op de kinderboerderij wanneer je de geiten wil gaan voeren: die dieren komen massaal op je af en trekken je bakje voer het liefst uit je handen. Peuters worden omver geknikkerd en als je niet op past bijten ze in je vingers. Gelukkig zijn de lori’s totaal niet zo. Ze zijn erg zachtaardig en je hoeft dus niet bang te zijn dat ze je pikken of dat ze je als een uitgehongerde meute aan zullen vallen.

Hoe kan zo’n peuter ineens omslaan hè? Een paar weken geleden gilde ze nog bij alle dieren die ze zag en moet je haar nu eens zien!

Naast vogels zijn er ook enkele andere dieren te vinden in Avifauna zoals deze ringstaartmaki’s. Ook deze lopen los tussen de bezoekers.

Het hotel

Nadat we een rondje park hadden gedaan was het tijd om de spullen voor de overnachting uit te laden en naar onze hotelkamers te gaan. Bij de ingang van Avifauna vind je namelijk het bijbehorende Van der Valk hotel. En dat was niet zomaar een hotelkamer maar een super grote (driepersoons) hotelkamer inclusief twee grote flatscreens en een badkamer met een bad en een aparte douche. Absoluut geen crime om hier te moeten logeren dus!

Rond etenstijd gingen we eten in het restaurant midden in het vogelpark. Vooraf kregen we een lekker cocktail (en een smoothie voor de kinderen) en daarna konden we aanvallen op het buffet of iets laten bakken bij een van de chefs.

Salades zijn bij mij altijd favoriet!

Na het eten brachten we nog een bezoek aan de bar onderin het hotel. Bij het arrangement zat namelijk nog één gratis consumptie per persoon. We waren er de enige gasten maar wat zag het er super uit! Mooie grote fauteuils en een indrukwekkende boekenkast er ook nog bij. Ik zou zelf best zo’n lees/studeerkamer in mijn huis willen hebben!

De volgende ochtend genoten we van een uitgebreid ontbijt. Daarna zeiden we gedag tegen mijn ouders die richting huis vertrokken. Wij gingen met zijn vieren nog eens terug naar de speeltuin die bij het vogelpark hoort.

We waren er de dag ervoor ook al geweest maar vonden hem zo leuk dat we nog even terug wilden. Ik heb hier alleen weinig toonbare, niet bewogen foto’s kunnen maken omdat ik vooral bezig was met achter mijn dochter aan te rennen.

Bij de speeltuin zit een gamehal. Moet ik nog meer vertellen? Zo’n hal heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht op ons. Dit keer lukte het Casper en Martijn om drie knuffels uit de grijpmachine te halen dus we hebben er leuke souvenirs aan overgehouden.

In de gamehal kun je bandjes kopen voor de kinderen voor 2 euro per stuk. Deze zijn één dag geldig en hiermee kunnen ze gebruik maken van enkele elektrische attracties zoals de botsauto’s en het spookhuis binnen en de graafmachines en bootjes buiten. Zonder bandje is er overigens ook genoeg te spelen. Zo zijn er veel klimtoestellen en er is een waterspeeltuin.

Ik vind Avifauna een erg leuk park. Het is niet te groot waardoor je alles uitgebreid kunt bekijken en je je niet de benen uit het lijf hoeft te lopen zoals bij grote dierentuinen. De speeltuin is ook een aanrader.

Het leukst vond ik de lori’s en de loslopende dieren zoals de maki’s maar ook de indrukwekkende grote vogels.

Ben jij weleens in Avifauna geweest?

One thought on “Op pad: Een weekendje Avifauna

  1. Karel says:

    mogge Priscilla
    ja ik was daar eind juni voor het eerst en vond het net als jullie een prachtige belevenis
    een echte aanrader , zeker ook voor de kinderen , er is genoeg te zien en te beleven , dat toont jou mooie blog ook wel aan
    fijn weekend groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *