Op pad in Schiedam deel 1: Jurassic Kingdom

Jurassic Kingdom in Schiedam
Iets wat ik al jaren wilde doen maar wat bij mijn vorige blog nooit echt van de grond kwam is mijn lezers laten zien hoe mooi en interessant mijn stad Schiedam is. Want het is echt de moeite waard om het te bezoeken en ook voor mij valt er nog een hoop te ontdekken. Vandaag trap ik af met iets heel bijzonders namelijk de tentoonstelling Jurassic Kingdom in het mooie Beatrixpark.

Ik moet zeggen dat ik best een beetje sceptisch was over de dino tentoonstelling, omdat ik ooit al eens naar een andere dino tentoonstelling ben geweest en ik deze behoorlijk vond tegengevallen. Ik wilde dan ook graag zelf langsgaan om de dinosaurussen te bekijken. En – lucky me – gisteren was het dan zover!

Jurassic Kingdom in Schiedam

Beatrixpark

Soms heb je zelf niet door hoe mooi een locatie is omdat je er zo bekent mee bent. Dit geldt voor mij voor het Beatrixpark. Het is een prachtig ruim opgezet park met genoeg voorzieningen om een middag of een dag te recreëren. Nu Jurassic Kingdom hier is neergestreken zullen er vast meer mensen dit mooie gebied ontdekken. De ingang van de tentoonstelling bevindt zich naast restaurant Parckhoeve nabij de kinderboerderij en de speeltuin.

Jurassic Kingdom in Schiedam

Jurassic Kingdom

De dino’s staan op een ruim op gezet, afgehekt gebied. Omdat ze buiten tussen de bomen, in het gras staan is het makkelijk voor te stellen hoe ze ooit echt over de aarde hebben rondgelopen. Dankzij de verharde paden is de tentoonstelling ook goed te bereiken met een buggy of een rolstoel.

De modellen zijn zo veel mogelijk op ware grote gemaakt en hierdoor erg indrukwekkend. Ze zijn voorzien van een bewegingssensor. Wanneer je dichterbij komt zal de dino dus gaan bewegen en laat hij zijn gegrom horen. Er zijn ruim 30 bewegende dino’s in het park te vinden. De tentoonstelling is niet alleen indrukwekkend maar ook educatief. Op de informatiebordjes die bij iedere dinosaurus te vinden zijn kun je precies ontdekken met welke dino je te maken hebt en in welke gebied hij voor kwam. Ook zijn er genoeg mogelijkheden voor gave foto’s, zo kun je in een dino ei of in de hele gevaarlijke bek van de tyrannosaurus kruipen. En er zijn langs de route versnaperingen verkrijgbaar zodat je zelfs midden tussen de dino’s kunt picknicken!

Jurassic Kingdom in Schiedam

Deze bijzondere tentoonstelling is tot en met 29 juli te bezoeken en keert daarna weer terug naar Engeland. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website of in het park zelf.

Wat is jouw favoriete dinosaurus?

7 thoughts on “Op pad in Schiedam deel 1: Jurassic Kingdom

 1. Pingback: Op pad in Schiedam: Fort Drakensteijn - ikblogookmaarwat.nl

 2. Pingback: Weekoverzicht 2-7 t/m 8-7 2018 - ikblogookmaarwat.nl

 3. Karel says:

  ha die Priscilla
  aan Schiedam denken de meesten van mijn generatie aan jenever 🙂
  en niet aan oeroude dieren , je hebt ze mooi op de foto gezet
  fijne middag groet

  • Priscilla says:

   Haha Karel! Dat snap ik ook wel dat je daaraan denkt! Als echte Schiedamse ben ik natuurlijk ook tussen de flessen jenever opgegroeid! Maar leren drinken heb ik het niet, wellicht komt dat nog 😉

 4. Pingback: Wat bloggen voor mij betekent - ikblogookmaarwat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *