Een zomer lang de Bankgiroloterij Vip-kaart; Was het het waard?

Een zomer lang de bankgiroloterij vip-kaart

Een jaar of drie geleden maakte ik voor het eerst kennis met de Bankgiroloterij Vip-kaart. We werden toen bij de ingang van een museum aangesproken door een verkoper. Als we lid zouden worden van de Bankgiroloterij zouden we de Vip-kaarten krijgen en dus “gratis” naar binnen mogen bij het museum. We hapten toe en werden lid. We waren die week op vakantie in Gelderland en hebben nog een aantal uitstapjes gemaakt met de Vip-kaart. Maar na die vakantie bleef ik natuurlijk veel te lang lid zonder dat ik gebruik maakte van de Vip-kaart, waardoor het me uiteindelijk toch meer geld kostte dan dat ik had gewild. Deze zomer werd er weer veel geadverteerd voor de Vip-kaart. Er was een actie waarbij kaarten voor de dierentuin werden weggeven. Na nadenken en nog eens nadenken besloot ik toch weer lid te worden.

Meedoen met de Bankgiroloterij kost €13,75 per maand. Ook zijn er nog een paar extra trekkingen tussendoor, zo is er een paastrekking en een herfsttrekking. Hier betaal je wederom €13,75 voor. Iedere maand maak je kans op het winnen van een prijs, dit kan natuurlijk geld zijn maar ook een product. Zo won ik zelf een product van Philips, waarbij ik uit een aantal producten kon kiezen. Ik koos voor een kruimeldief. Andere opties waren o.a een Senseo apparaat, een epilator en een scheerapparaat.

Bankgiroloterij vip-kaart

Naast de kans op een prijs krijg je sowieso de Vip-kaart. Hiermee kun je bij veel attracties in Nederland gratis of met korting naar binnen. Dit geldt natuurlijk maar voor één persoon, behalve bij bepaalde acties. Maar er zijn ook verschillende attracties – vaak musea – waarbij kinderen gratis naar binnen mogen, waardoor je als ouder alleen toch “gratis” een leuk uitje kunt doen met de kinderen.

Was het het waard?

Nu de zomervakantie er weer op zit wilde ik eens bekijken of ik daadwerkelijk bespaard heb op de uitjes deze vakantie door gebruik te maken van de Vip-kaart. Daarom wilde ik alle uitjes die we met de kaart ondernomen hebben eens op een rij zetten. De prijzen die erbij horen zijn de reguliere prijzen zonder korting.

– 4 Kaartjes Blijdorp €24,50 per stuk €98,00
Gemeentemuseum Den Haag €16,00
– Nemo Science Museum €17,50
– Spoorwegmuseum €17,50 x 2 = €35,00 (Er was een actie waarbij je met 2 personen gratis mocht per vip-kaart)
– Kunsthal €14,00
– Stedelijk Museum Schiedam €5,00 (dit is een gereduceerd tarief voor inwoners van Schiedam, de normale toegangsprijs is €12,50)

Totaal: €185,50 + een kruimeldief
Totaal betaald: €82,50 (5 keer maandelijkse inleg nl. mei t/m september + inleg herfsttrekking)

Op zich loont het dus wel om op deze manier gebruik te maken van de Vip-kaart. Al moet ik zeggen dat ik de Kunsthal en het Stedelijk Museum in Schiedam niet zo snel had bezocht als ik voor de entree had moeten betalen. Toch ben ik blij ook daar weer eens geweest te zijn.

Vooral de dierentuinkaartjes maakten het lucratief om op deze aanbieding in te gaan. Of ik volgende zomer weer gebruik ga maken van de Vip-kaart weet ik nog niet. Dat ligt er maar net aan of er weer zo’n leuke aanbieding aan gekoppeld wordt en welke uitstapjes je op dat moment met de Vip-kaart kunt maken, dat wisselt namelijk nog wel eens.

Opzeggen

Het opzeggen kan online, telefonisch of schriftelijk. Ik vind het zelf altijd fijn om dit soort dingen online te doen, ik heb dan ook een hekel aan telefoneren. Ik heb op 21 augustus opgezegd en kreeg de melding dat ik hier binnen een week een bevestiging van zou ontvangen. Die bevestiging kreeg ik al na een dag. Hierin stond ook vermeld wat de laatste trekking is waarbij ik mee speel. Je moet bij het opzeggen wel je telefoonnummer achterlaten zodat ze je kunnen bereiken wanneer er nog vragen zijn. De kans is dus groot dat ik in de toekomst gebeld wordt met een aanbod om weer lid te worden. Maar gelukkig ligt de tijd dat ik me snel iets liet aanpraten al ver achter me!

Pin it!

Ben jij bekend met de Bankgiroloterij Vipkaart?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *