Weekoverzicht 6-8 t/m 12-8 2018

Zoals iedere zondag heb ik weer een weekoverzicht in elkaar gezet. Het was de vierde vakantieweek en op het moment van schrijven zit de vijfde week er ook alweer op! Ik geloof dat ik het nog vervelender vind dat school straks weer gaat beginnen dan Casper. Het gaat allemaal namelijk weer veel te snel! Maar we hebben wel weer een aantal leuke dingen gedaan die je hieronder voorbij zult zien komen.

Maandag

Ik had weer een creatieve activiteit bedacht. We zouden mandela’s gaan stippen met behulp van wattenstaafjes. Voor verven zijn allebei de kinderen meestal wel te porren dus dat moest wel een succes worden. Maar dat stippen bleek toch niet zo makkelijk als ik vooraf had gedacht! Maar we hebben uiteindelijk wel lekker gekliederd met zijn drieën.

In de middag kreeg ik Casper eindelijk eens zover om aan de slag te gaan met het boek Programmeren voor kinderen. En met het het programma Scratch was hij wel een poosje zoet. Eindelijk succes! Dacht ik. Maar wat denk je? De volgende dag hield zijn laptop er mee op en het bleef dus weer bij deze ene keer.

Dinsdag

Vroeger was ik heel erg met huidverzorging en make-upjes bezig maar de afgelopen jaren heb ik hier heel weinig tijd aan besteed. Maar ik gebruik tegenwoordig wel weer dagelijks rozenwater voor mijn gezicht en daar wordt mijn huid lekker zacht van. Ook heb ik inmiddels een stapeltje sheetmasks verzameld en daar kies ik er af en toe een van uit. Ik vind sheetmasks er prettig omdat ze zo makkelijk in het gebruik zijn en minder rommel geven dan de standaard maskers. Dit is het bubbling face mask van W7 met houtskool. Ik kocht het bij Big Bazar. Leuk om eens te proberen maar niet een die ik vaker zal gaan kopen! Dat gebubbel was niet zo mijn ding!

Die grote plant links is de bolcourgette. Dus dusver heeft hij slechts één courgette opgeleverd maar hij is verder goed bezig om de hele tuin over te nemen!

Deze pompoen heb ik maar vast geoogst want hij werd van onder af aangevreten door een kolonie pissebedden!

Woensdag

Over ons uitstapje naar de Bonte Koe heb ik al geschreven. Daarna zijn we de haven nog eens rond gelopen en kwamen we bij dit winkeltje/museum terecht. Vroeger kocht ik hier met mijn vriendinnetjes al altijd ouderwets snoepgoed en het leek me dus leuk om dit ook met Casper en Calista te gaan doen. Ook vind je er een ouderwetse huiskamer en een tentoonstelling over de geschiedenis van de Coop supermarkten in het gratis toegankelijke Coöperatie museum.

Donderdag

Op donderdag hadden we weer een nieuwe bezoeker in de tuin die door Snacky nauwlettend in de gaten werd gehouden. Het is wonderlijk dat er de eerste vijf jaar dat we hier woonden – toen we Dixie, onze oude kat, in huis hadden – nooit katten in onze tuin zagen en vanaf het moment dat Snacky bij ons kwam dit helemaal is veranderd. Ik vind het wel gezellig hoor, al die kattenvriendjes.

Vrijdag

Op vrijdag gingen we molens knutselen met vouwblaadjes. Dit idee kwam rechtstreeks van Pinterest!

Zaterdag

In het weekend gingen we dus naar Avifauna waar ik gisteren al veel over heb verteld.

Zondag

We waren op zondag niet al te laat thuis maar ik merkte wel dat ik ontzettend moe was! ’s Avonds hebben we nog gezellig bij Martijn’s moeder gegeten en daarna zijn we lekker onze bedjes ingekropen!

Heb jij ook weer een leuke week gehad?

One thought on “Weekoverzicht 6-8 t/m 12-8 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *