Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

Het is al weer zondag! De zomervakantie vliegt voorbij! Wij zijn alweer op de helft en ik denk dat het hoogtepunt van de chaos in huis nu wel zo langzamerhand bereikt is. De tweede week van de zomervakantie was zoals je weet warm en we deden rustig aan. Het grootste gedeelte van de week waren we dan ook om en in ons huis te vinden. Ook bracht deze week dierlijk bezoek waar ik niet zo blij mee was. En dat is een uitspraak die ik als dierenliefhebber niet snel zal doen!

Maandag

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

De week begon met iets wat ik niet had zien aankomen; Snacky kwam ineens binnen met deze dode mus. Of ze het beestje zelf gedood heeft of dat het misschien al in de tuin lag durf ik niet te zeggen. Ik kan het me eigenlijk niet goed voorstellen dat ze een levende mus te pakken kan krijgen. Het was voor het eerst dat ze met een diertje thuis kwam en ik heb haar nog nooit echt op iets zien jagen. Maar ze had er de grootste lol mee en voor ik het door had lag de hele beneden verdieping vol met veren. Arme mus.

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

In de middag ontdekte Calista de koffer met Supersand. Ze vond het erg leuk om er mee te spelen en we hebben samen geprobeerd er een zandkasteel mee te bouwen. Uiteindelijk ging het toch mis; die zooi bleef aan haar handen plakken en toen ze in haar ogen ging wrijven werd dat een drama. Voorlopig heb ik het dus weer veilig opgeborgen!

Dinsdag

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

Casper was uit logeren bij mijn ouders en daarom ging ik samen met Calista even naar het centrum. Toen haar oog op deze motor viel moest ze daar natuurlijk even (lang!) op.

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

Na het shoppen gingen we lekker wat eten bij Hema. Tot mijn verbazing werkte ze een half saucijzenbroodje weg! Calista is een hele slechte eter en eet eigenlijk amper vlees. Ze leeft zo’n beetje op patat, broodjes met brie en fruit.

Eten bij de Pannenkoe

In de avond fietsten we weer terug naar het centrum omdat we gezellig gingen eten bij de Pannenkoe. Hier heb je daar al alles over kunnen lezen.

Woensdag

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

Op woensdag hadden mijn twee nieuwe clematissen een bloem. Ik weet nu nog steeds niet welke het zijn.. ik heb ze gekocht als clematis Justa en Hagley Hybrid.. maar wat nu de witte is en wat de paarse..!? Ik heb ze te dicht bij elkaar geplant en inmiddels zijn de ranken zo met elkaar verweven dat ik niet meer kan zien welke bloemen waar de grond uit komen! In ieder geval is het momenteel duidelijk te warm en te droog want ondanks dat ik ze toch regelmatig flink water geef is het tot nu bij een paar bloemen gebleven.

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

Ook kwam mijn nieuwe bikini binnen die ik via AliExpress had besteld. Ik vind hem erg leuk en hij zit prima, maar ik had een heel andere print besteld, namelijk een donkerblauwe met bloemen! Is het misschien leuk om binnenkort wat meer te vertellen over de badkleding die ik tot nu toe via AliExpress heb besteld?

Donderdag

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

Ik besloot al Calista’s potloden eens te gaan slijpen, maar zelfs hier bleek het te warm voor! Voordat ik het wist had ik een blaar op mijn hand!

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

Zelfs Snacky kwam de afgelopen week af en toe hijgend binnen. Ik probeer me in te denken hoe het voor haar is met haar zwarte bontmantel aan. Lijkt me verre van prettig. Toch wil ze het grootste gedeelte van de dag buiten zijn en gaat ze net als anders op stap.

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

En toen ging het ineens regenen! Een lekker verfrissend buitje kwam langs. En alle maden uit de kliko kwamen even naar buiten om te gaan zwemmen. Ik kom tijdens de zomermaanden zelf echt niet in de buurt van de kliko want het is ieder jaar weer een ramp! Ik moet ook altijd het kattenvoer (natvoer) goed in de gaten houden want de vliegen vinden het dus heerlijk om daar hun eieren op te leggen. Bah! Smerig!

Vrijdag

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

Casper en Calista gingen in de weer met het pakket van Denksport Junior wat we toegestuurd hebben gekregen ter review.

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

En eindelijk kwam ik mijn favoriete ijsjes weer tegen bij Aldi! De citroenijsjes met dropstokje. Helaas lag er maar ÊÊn pak! Maar dat pak was dus wel meteen voor mij, dat snap je vast wel! Ze staan op de website wel gewoon tussen het zomerassortiment maar onze Aldi heeft ze dus bijna nooit meer. Misschien dat ze hier niet zo goed liepen?

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

Een poosje geleden heb ik de Poldark amigurumi laten zien die ik voor mijn moeder had gemaakt. Ik vertelde toen ook dat ik de serie zelf nog niet had gezien. Een paar weken terug kreeg ik van haar de dvd box in mijn handen geduwd. Ik moest het ook echt gaan kijken! Het duurde even maar eindelijk heb ik er de tijd voor vrijgemaakt en ben ik eraan begonnen. Ik zit nu dus regelmatig tot twee, drie uur in de nacht Poldark te kijken. Want voordat Calista slaapt is het zo tien uur en als ik dan ook nog een blogje wil schrijven dan is zo half 12 voordat ik kan beginnen.. Ik ben geloof ik een erg langzame blogger want met dit weekoverzicht ben ik zeker 2,5 uur bezig geweest.

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

Een aantal weken geleden werd ik benaderd om mee te doen aan het Viking International Penpals project in het kader van World Letter Writing Day. Voor dit project word je gekoppeld aan een andere blogger in een ander land en hier stuur je dan een brief aan. Ik was meteen enthousiast want ik heb vroeger heel veel penvrienden gehad en vind het ook erg leuk om echte brieven te sturen. Viking had ons een stationary pakket beloofd met benodigdheden zoals postzegels, maar wat ik ontving ging al mijn verwachtingen te boven! Een mooie veer om meer te schrijven, een stempel set, een lakzegel met mijn initiaal en nog meer!

Zaterdag

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

Casper heeft weer eens een nieuw favoriet liedje ontdekt! Hahaha! Hij heeft best een brede muzieksmaak maar er zitten dus weleens dit soort rariteiten tussen.

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018
’s Avonds was er sushi! Ik neem altijd de veggie set. Vooral die met avocado! Nom nom nom! En die met dat oranje die een beetje pittig zijn, maar waarvan ik eigenlijk niet eens weet wat het is! Bij de veggie set hoort ook een zeewiersalade maar die vind ik dan weer niet lekker.

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

En weer verder met Poldark, met een voetenmasker aan dit keer! Ross Poldark weet niet wat hij ziet. Het masker maakte mijn pootjes even zacht, maar inmiddels is het effect alweer teniet gedaan.

Zondag

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

Zondag was een hangdag waarop ik niet veel meer deed dan een wasje draaien en wat opruimen. Wel werd ik blij verrast door het groen dat je hierboven ziet. Ik was er namelijk van overtuigd dat mijn passiebloem de vorstperiode niet had overleefd. Ik had het afgestorven gedeelte een paar weken gelden maar uit de tuin gehaald maar.. hierboven zie je toch weer nieuwe stengels uit de grond komen! Super!

Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

En dit is er nog een die het blijkbaar nog wel goed toeven vindt in de tuin. Ik had zaadjes bewaard van de pompoen die ik met Halloween had uitgehold en inmiddels is daar deze nieuwe pompoen uit gegroeid. Wauw!

Bedankt voor het lezen! Hoe was jouw week?

5 thoughts on “Weekoverzicht 23-7 t/m 29-7 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *