Weekoverzicht 16-7 t/m 22-7 2018

Weekoverzicht 16-7 t/m 22-7 2018
Je knippert een keer met je ogen en er is weer een week voorbij! Het was een warme week waarin ik opging in mijn nieuwe hobby en ik twee keer buiten de deur ging eten. Wat we deze eerste volle vakantieweek nog meer deden vertel ik in deze blogpost.

Maandag

Weekoverzicht

De eerste officiële vakantiedag was aangebroken. Ik ging vol goede moed aan de slag met het vermaken van de kinderen, zonder hulp van schermpjes en schermen. Nou ja heel lang duurde dat natuurlijk niet. Casper vond het handletteren maar niets. Voor Calista had ik een sticker mozaïek van Vaiana gekocht bij Action. Dit maakte ze super goed en ik was dan ook mega trots.. totdat ze de mozaiëk stickers er weer vanaf had gepeuterd en ze die dingen over de hele kamer had verspreid. O-ver-al zaten de stickertjes.

Ik heb me er inmiddels overigens bij neergelegd dat de chaos bij ons thuis tijdens de vakantie nog groter is dan normaal. En dat zal vast ook wel op de foto’s terug te zien zijn de komende weken.

Weekoverzicht

Aan Casper mag het dan niet besteed zijn, ik vind het handletteren ineens helemaal geweldig! Ik kan me er echt uren mee vermaken. Ik hoop de komende tijd flink aan mijn handletterkunsten te kunnen werken.

Weekoverzicht

Aangezien het al flink warm was en er ook nog een hittegolf voorspeld werd leek het me handig om een fris nieuw zwembad te kopen voor in de tuin. Zo gezegd zo gedaan. Alleen moest hij toen nog opgepompt worden. Casper had er geen vertrouwen in dat me dat zou lukken..

Weekoverzicht

Ondertussen was ik nog lekker aan het haken. Ook zoiets wat ik heerlijk vind om te doen.

Weekoverzicht

.. en zoals je ziet kon ik mijn zoon weer eens versteld laten staan. Pff.. fijn zoveel vertrouwen! Calista’s badpak komt trouwens van AliExpress. Zo schattig!

Dinsdag

weekoverzicht

Dit gebeurde er dus zoal met die stickertjes..

weekoverzicht

Omdat Casper uit logeren was bij zijn opa en Martijn nog aan het werk was ging ik alleen met Calista naar Burger King! Het was weer een hele belevenis. Er zaten namelijk vliegen binnen en Calista ging iedere keer gillen wanneer ze er een zag. Uiteindelijk zijn we dus maar buiten gaan zitten. Ook was ze voor het eerst op pad zonder luier! En dat ging helemaal goed. Ze let er echt heel goed op wanneer ze op het potje moet alleen durft ze nog niet op de wc.

Woensdag

weekoverzicht

Vorige keer had ik geprobeerd de inhoud van een spaarpot te storten bij de ING in het centrum van Schiedam. Maar helaas gaf die automaat toen aan dat het storten van muntgeld op dat moment niet mogelijk was. (En ik had dus voor lul met die zware zak met geld heen en weer gefietst/gesleept) Toen ontdekte ik een andere automaat in Vlaardingen, bij Bruna. Dus weer op pad met die zak met geld. Wat denk je? Buiten gebruik. Echt hoor wat een ruk systeem. Gelukkig vond ik er nog wel Hatchimals in de uitverkoop.

weekoverzicht

Handletteren 🙂 En een spreuk van Yoda omdat ik hem vaak als een soort mantra herhaal in mijn hoofd.

Donderdag

weekoverzicht

Op donderdag gingen we met zijn drieën papier maken, daar over heb je hier al kunnen lezen. Ze schoten flink uit met de glitter, maar wat ziet het er prachtig uit!

Vrijdag

weekoverzicht

Dat we het mooie Julianapark – waar ik als kind heel wat stappen heb gezet – hadden bezocht en daarna lekker gingen lunchen bij de Watertuin las je hier.

weekoverzicht

Daarna gingen we bij mijn ouders op bezoek, die daar in buurt wonen. Calista speelt er altijd graag in de grote stoel. Tijdens de fietstocht naar huis viel ze achterop weer eens in slaap. Dat gebeurt regelmatig, al kan ik me niet voorstellen dat het erg comfortabel is!

Zaterdag

weekoverzicht

Dit leuke pakket van De Quarks van Denksport voor kids kwam binnen. Het bevat uitdagende puzzelboeken en die zijn zeker niet alleen leuk voor kinderen want ik kan verklappen dat ik er zelf ook even voor moest gaan zitten! Hier ga ik binnenkort nog over schrijven en er zit ook een winactie aan verbonden!

weekoverzicht

Wie kent deze nog? Je kon ze een aantal jaar geleden sparen bij (toen nog) Bas van de Heijden/Dirk van den Broek. Calista speelt er graag mee. Vragen jullie kindjes je trouwens ook zo vaak om ergens een foto van te maken? Calista zegt altijd: “Heb ik gemaakt! Foto maken!!” Nou dan doe ik dat maar dus.

weekoverzicht

Elsa ehh.. Calista zag me deze salade eten en vond dat er heel interessant uitzien. Dat wilde ze natuurlijk ook proberen! Jammer dat ze het totaal niet lekker vond. Ik hou altijd wel van de kant en klare maaltijdsalades, maar het liefst wel die zonder vlees (en meestal ook vis) want dat ik vind dat altijd een beetje viezig. Gewoon het idee dat dat vlees al met die groente gemixt is. Is dat heel raar? Vast wel. Maar ik ben dan ook best een beetje een zeur met eten.

Zondag

weekoverzicht

En op zondag maakte ik enkel foto’s van deze mooie pronkbonen, die ik al eerder liet zien, waarbij je van buiten dus niet direct verwacht dat er binnenin zoveel kleur te vinden is! Voor de liefhebbers; ik kocht de zaden dit voorjaar bij Lidl. Ik neem aan dat je ze daar in het voorjaar van 2019 weer voor een habbekrats kunt krijgen!

Hoe was jou week?

2 thoughts on “Weekoverzicht 16-7 t/m 22-7 2018

 1. Marit says:

  Die zaden van de lidl zijn top!
  Mijn hele tuin staat er mee in bloei, prachtig!
  De dwergzonnebloemen zijn ook zeker een aanrader. Worden niet heel hoog (ongeveer een halve meter tot 70 cm), en er komen per plant heel veel bloemen aan. Wat ik ook leuk vind is dat ze niet allemaal standaard zonnebloemgeel zijn, er zitten ook planten tussen met bloemen die een stuk donkerder zijn.
  De windes doen het ook super hier.

  Ik kan me voorstellen dat dat handletteren Casper iets te veel doet denken aan schrijven op school >.<

  • Priscilla says:

   Ja fijn he die Lidl zaden! Is echt een snoepwinkeltje voor mij! Die dwergzonnebloemen houd ik in gedachten, bedankt voor de tip! Ik heb er dit jaar ook de bolcourgette van en die groeit momenteel als een tierelier.

   Je hebt gelijk.. Hahaha Dat was ook precies mijn hoop: dat we op een leukere manier zijn handschrift konden verbeteren want dat is soms moeilijk leesbaar. Maar helaas vindt hij het dus niks 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *