Veertig voor veertig

veertig voor veertig
Het duurt nog even, nog bijna 2,5 jaar*, maar de afgelopen tijd heb ik een lijst opgesteld van veertig dingen die ik voor mijn veertigste verjaardag gedaan of bereikt wil hebben. Ik weet niet van wie dit concept afkomstig is, maar het leek me leuk om er aan mee te doen. Laat ik voorop stellen dat het me totaal niet uitmaakt dat de veertig hier langzamerhand in zicht komt. Ik zeg altijd maar zo; het alternatief – de veertig niet halen dus – is vele malen erger.

Ik heb mijn veertig dingen opgedeeld in verschillende categorieën, namelijk Blog, Op Pad, Geld, Huisje Boompje Beestje, Beauty en Overig. Voorlopig houd ik de specifieke punten voor mezelf. Wel ga ik er natuurlijk over schrijven wanneer ik een of meerdere punten af kan strepen. Met een beetje geluk kan ik binnenkort al de eerste update hierover delen.

Ik heb geprobeerd de punten zo realistisch mogelijk te houden. Wat ik heel graag zou willen maar waar ik helaas zelf geen controle over heb is natuurlijk mijn lichamelijke situatie. Ik zou dolgraag “een buik zonder zakjes” of “mijn fistel laten sluiten” op de lijst willen zetten. Maar of dat mogelijk is hangt af van hoe de ziekte van Crohn zich verder gaat manifesteren en wat de artsen voor mij kunnen betekenen. Daarom heb ik daarover niets op de lijst gezet.

40 voor 40 quote
Verre reizen vind je dan ook niet op mijn lijst en ook geen wilde acties als bungee jumpen of parachute springen, simpelweg omdat dat soort dingen niets voor mij betekenen. Ik ben geen thrill seeker en geen reiziger. Wel heb ik er een aantal dates met mezelf opgezet. Omdat ik graag alleen ben maar al jaren vrijwel niet meer alleen op pad ga. Eigenlijk al niet meer sinds ik moeder ben. Zo koop ik bijvoorbeeld ook bijna altijd al onze kleding online. Shoppen in het winkelcentrumpje hier is al een uitzondering, laat staan dat ik eens een dagje naar Rotterdam ga. En dat terwijl dat vroeger echt wekelijkse kost was.

Maar ik heb echter niet te illusie dat ik alle punten ga wegstrepen voor mijn veertigste verjaardag, als de helft gaat lukken zou ik al erg tevreden zijn.

*Ben ik trouwens de enige eind-dertiger die zoveel problemen heeft met het onthouden van haar leeftijd? Ik moet het serieus telkens uitrekenen.. hahaha

Wat staat er op jouw bucketlist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *