Onze ochtendroutine

onze ochtendroutine
Als ik één woord stom vind, dan is het wel routine! Maar toch ontkom ik er niet aan. Op het moment dat ik dit schrijf lig ik in het ziekenhuis maar als ik thuis ben hebben wij namelijk best een vast omlijnde routine. Niet omdat ik dat vooraf zo bedacht heb, maar omdat het zo gegroeid is. En het werkt!

De wekker

Mijn wekker gaat om 6:45. Meestal ben ik al voor de wekker wakker, gelukkig maar want ik heb er een bloedhekel aan om gewekt te worden door een wekker. Ik schrik er namelijk altijd van. Van 6:45 tot 7:15 lig ik nog gewoon in bed en probeer ik uit alle macht een beetje wakker te worden terwijl ik sociale media en het nieuws doorneem op mijn telefoon.

Opstaan

Meestal gaat Martijn al vroeg naar zijn werk en dat is maar goed ook anders loopt het spaak in de badkamer. Rond 7:15 duikt Casper namelijk meestal de badkamer in. Hij wordt gelukkig altijd zelf wakker dus ik hoef hem niet uit bed te slepen, zoals mijn moeder dat vroeger bij mij moest doen! Ik leg de kleding voor de kinderen altijd ’s avonds al klaar zodat ik daar in de ochtend niet meer over hoef na te denken. Ondertussen ga ik naar beneden, geef ik de kat te eten en maak ik ontbijt voor de kinderen. Dit zet ik voor ze klaar in de woonkamer zodat ze kunnen gaan eten wanneer ze beneden komen.

Calista uit bed halen

Calista lijkt wat meer op mij en heeft meestal nog wel wat aanmoediging nodig om uit bed te komen. Soms kleed zij zichzelf aan, vaak moet ik haar daarbij nog helpen (niet omdat ze het niet kan maar omdat ze er geen zin in heeft!) Casper zit ondertussen beneden te eten en tv te kijken of te gamen. Zodra Calista klaar is gaat zij ook naar beneden. Dan ga ik zelf de badkamer in en kleed ik me aan. Ik ontbijt zo vroeg trouwens nog niet, ik heb dan echt nog geen trek.

Naar beneden

Zodra ik ook enigszins fris en fruitig ben ga ik ook weer naar beneden. Als ik het de vorige avond nog niet heb gedaan vul ik de broodtrommels en zorg ik dat er gymspullen in de tassen zitten wanneer dit nodig is. Dan ga ik Calista’s haar doen en spoor ik de kinderen aan als-je-blieft nog een hapje van hun ontbijt te nemen en te drinken want over het algemeen zijn het bijzonder slechte eters.

Naar school

Even over achten gaan we de jassen aantrekken en stappen we op de fiets. Casper rijdt veel sneller dan dat ik doe dus die zeg ik al gedag wanneer hij bij ons de tuin uit rijdt. Calista gaat sinds zij op 8 mei vier jaar is geworden van maandag- tot vrijdagochtend naar de kleuters. Om 8:20 gaat de deur open. Ze vindt het gedag zeggen nog erg lastig dus ik blijf meestal tot 8:30 zodat we nog even samen kunnen zitten. Als de meester met de dag gaat beginnen ga ik ook de klas uit.

Boodschappen

Ik ga iedere dag naar de supermarkt. There I said it! Het is een soort verslaving zelfs, ik voel me onrustig wanneer ik niet geweest ben. Maar goed, plannen gaat dus voor geen meter wanneer het op eten aan komt bij ons thuis. Wanneer ik voor een week vooruit eten in huis zou halen zou ik 90% weer weggooien omdat het over datum is gegaan. Daarom beslis ik per dag wat we gaan eten. Het ligt er ook aan hoe ik me die dag voel; heb ik enkel energie om wat op te warmen of kan ik wat uitgebreider koken? Bijkomend voordeel van iedere morgen naar de supermarkt gaan is ook dat ik altijd in de gelegenheid ben om een lekker ontbijt voor mezelf te scoren.

En weer thuis

Dat ontbijt nuttig ik tegenwoordig altijd terwijl ik op de bank bijkom van het opstarten. Ondertussen kijk ik meestal tv zodat ik me mentaal even kan voorbereiden op de “leuke” klussen die verder nog op me wachten, zoals de afwas.

Zien jouw ochtenden er ook vaak elke dag hetzelfde uit?

2 thoughts on “Onze ochtendroutine

  1. Roxanne says:

    Dit is behoorlijk herkenbaar. Wij moeten rond half 9 de deur uit als Marcel naar de peuterspeelzaal moet (3 dagen per week) en dat verloopt ongeveer hetzelfde. Het lukt over het algemeen prima… en daarna gaan Espen en ik vaak even boodschappen doen. Een weekplanning maken gaat hier nooit, want dan moet Pel opeens overwerken of heb ik zin in wat anders of eten we onderweg / bij opa en oma… Nee daar is ons leven te chaotisch voor. Daarnaast bezoek ik verspreid over de week meestal verschillende supermarkten, zodat ik alle aanbiedingen mee kan pakken.

    • Priscilla says:

      Oja ik vind het inderdaad ook fijn om de aanbiedingen bij verschillende winkels te halen! Helaas had ik er de afgelopen tijd geen energie voor maar als ik me goed voel dan kijk in naar aanleiding van de folders inderdaad welke dag ik naar welke super ga. Heb er vier op fietsafstand dus dat is erg fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *