Eindelijk vakantie + Zomer bucket list 2019

zomer bucket list
Vandaag om 12:15 uur is het dan eindelijk zover! De zomervakantie gaat van start. En wat hebben we er naar uitgekeken. Al weken geleden maakte ik een aftelkalender die trouw door Calista is bijgehouden. Eerst nog met een beetje hulp van Casper maar al snel begreep ze hoe het werkte. Het leek toen nog een eeuwigheid te duren voordat hij vol was, maar nu is het dan eindelijk zover. We hebben er heel veel zin in. Ik heb al heel wat plannen in mijn hoofd voor deze vakantie.. wat zoal lees je hieronder.

Maar allereerst wil ik nog wat anders kwijt. Misschien is het opgevallen dat er gisteren geen nieuwe blogpost gepubliceerd is. En dat terwijl ik eigenlijk eens een maandje elke dag wat wilde plaatsen. Ik had er ook zin in en zat in een goede flow. Tot afgelopen week dan. Eigenlijk voelde ik me al vanaf woensdag niet zo goed. Soms twijfel ik weleens of ik gewoon lui ben maar ik zie dan al snel aan de extra productie van mijn fistel dat dat niet zo is en dat er echt binnen in mijn lichaam weer iets mis is. Maar afgelopen weekend ging het echt beduidend minder. Ik begon last te krijgen van dat abces, ik voelde het ineens zitten. Alsof er een tennisbal in mijn buik zat. Vooral zondagnacht was ik ineens heel bang dat het open zou springen.

Maandag ben ik naar de huisarts gegaan en hij heeft ook aan mijn buik gevoeld. Zijn bevindingen heeft hij weer doorgespeeld naar mijn MDL arts en hij heeft mij maandag ook nog gebeld. Hij heeft – als het goed is – gisteren overleg gehad met de chirurg en als alles volgens plan verloopt belt hij mij in de loop van de ochtend om het besprokene met mij door te nemen. Zoals het er nu voor staat ga ik binnenkort weer onder het mes om het fistel dat vanaf mijn darm komt te sluiten en hopelijk kan daarmee ook een eind gemaakt worden aan de abcessen die in mijn buik zijn ontstaan.

zomer bucket list

Maar goed ik had dus wel een aantal blogposts op voorraad maar ik kon mij de afgelopen dagen er niet echt toe zetten om te schrijven. Gelukkig voel ik mij nu weer wat beter en hopelijk kan ik het weer oppikken. Door deze ontwikkeling echter weet ik ook nog niet hoe de komende zomervakantie zal gaan verlopen. Het liefst zou ik morgen nog onder het mes gaan en met een paar dagen weer up and running zijn.. met eindelijk weer eens een dichte buik waar geen troep uit komt. Want met zo’n tennisbal in mijn buik kan ik ook niet echt veel kanten op. Maar het kan natuurlijk ook nog maanden duren voordat er plaats is of er kunnen complicaties ontstaan.. het is vooraf moeilijk in te schatten. Daarom volgt hier mijn zomer bucket list onder voorbehoud!

Rolschaatsen & Magneetvissen

Hè wat een aparte combinatie! Het zit zo! Ze weten het nog niet maar vanmiddag staat er voor zowel Casper als Calista een cadeautje klaar. Casper krijgt een set om te magneetvissen, iets waar we al bijna een jaar over praten. Telkens kwam het er niet van maar nu heb ik dus een set gekocht en ik hoop dat hij het leuk gaat vinden!

Calista wil al zeker een half jaar rolschaatsen. Vorig jaar kocht ik al rolschaatsen voor Casper, wat hij een gigantisch drama vond! Misschien kunnen we het dit jaar dus met zijn drieën proberen.. of anders ga ik wel samen met Calista. Ik kocht voor haar een schattige set van Finding Dory. Inclusief kniebeschermers, wel zo handig!


En verder..?

Nou heb je even? Ik wil deze vakantie sowieso een keer alleen met Casper op pad. Het lijkt me leuk om eens naar Nemo te gaan. Ook het Haags Museum staat op mijn lijstje, misschien wel met beide draakjes. Het lijkt me leuk om daar de Mondriaans te gaan bekijken en vervolgens thuis een poging te wagen om onze eigen versies te maken.

Van onze bucket list van vorig jaar staat nog één ding open en dat is zelf patat maken. Hopelijk lukt dat deze zomer wel! Ook wil ik nog graag eens stroopwafels gaan versieren. En we moeten nog Sprookjesboomcakejes bakken!

In combinatie met het magneetvissen kunnen we misschien nog een waterdiertjes telling houden. Ik ben wel benieuwd wat er hier in de buurt te vinden is!

En laatst liep ik bij Action tegen een figuurzaagset aan. Die ging dus ook mee naar huis. Misschien kan ik mijn niet zo creabea zoon daarmee verleiden om toch eens te fröbelen. En het zou fijn zijn als we ook nog aan zijn handschrift kunnen werken, want een dokters handschrift is er niks bij. Als ik het erbarmelijk noem is dat een understatement. Gelukkig is hij verder wel perfect hahaha. Maar dan kan Calista misschien ook meteen het schrijven van haar naam oefenen.

En nog weg?

Of we nog een weekje weg gaan hangt er nog een beetje om. Gelukkig hebben we nog niets geboekt want ik kan qua gezondheid niets garanderen.

En wat zijn jouw zomerplannen?

* Deze blogpost bevat affiliate links. Mocht jij via deze link een product bestellen dan ontvang ik daar een klein bedrag voor, dit kost jou niets extra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *