Bijbloggen

bloggen
Je kunt altijd goed van mijn social media en blog aflezen hoe het met mij gaat. Ben ik er actief mee bezig dan heb ik genoeg energie en gaat het mentaal ook relatief goed. Zo niet dan scroll ik alleen maar eindeloos over Twitter, Facebook en Instagram zonder iets te delen en wanneer ik alles heb gezien begin ik maar weer opnieuw. De laatste tijd heb ik amper blogposts geschreven en heb ik ook niet heel veel op andere media gedeeld. Gelukkig gaat het mentaal wel al weer een stuk beter dan een aantal weken geleden. Ik bleef maar huilen omdat ik zo teleurgesteld was in mijn lichaam en in mezelf, omdat ik zo’n stomme chronische ziekte met me mee draag. En ik keek als een berg op tegen de coloscopie omdat ik mijn lichaam voor het onderzoek bewust nog zwakker moest maken dan dat het al was. Dat is zeker gebeurd maar inmiddels word ik lichamelijk ook langzaamaan weer sterker. Al moet ik er nog zeker vijf kilo terug aan eten, ik kan weer normaal een stuk wandelen of een boodschap doen, zonder compleet uitgeput te raken.

Caspers’s verjaardag

Inmiddels heb ik al een aantal weken, naast veel ideeën voor blogonderwerpen, ook heel veel zin om te schrijven. Helaas kom ik er telkens maar niet aan toe. Maar vandaag ga ik het een beetje goedmaken met dit alles-in-één blogje! Allereerst wil ik natuurlijk nog even vermelden dat mijn grote zoon nu echt tien jaar oud is! Het feest voor zijn vrienden was een groot succes. Ze zijn gezellig met zijn allen gaan karten en hij is flink verwend met geld, cadeaubonnen en PSN tegoed. Ik wist niet eens dat het bestond (ik begin echt een beetje bejaard te worden hoor) maar je hebt tegenwoordig dus gewoon tegoedbonnen voor de Playstation, waar je onder andere die felbegeerde V-bucks mee kunt kopen in Fortnite. Ook heeft hij er een nieuw constructie spel van gekocht waarin hij een soort aannemer speelt die o.a. huizen bouwt. Hij is er al uren mee zoet geweest. Het is misschien niet het meest stoere spel maar voor iemand wiens eerste woord “hijskraan” was, is het erg toepasselijk. Tenslotte heeft hij van ons nog een echte dj set gekregen. Hij had namelijk twee keer een dj workshop gedaan waar hij erg enthousiast over was. Het zou leuk zijn als hij er een nieuwe hobby bij zou krijgen.

Bij de mdl-arts geweest

Bij de Maag-, darm-, leverarts kreeg ik de officiële uitslag van de coloscopie. Eigenlijk zag alles er goed uit en was er geen actieve Crohn waargenomen. Alleen het fistel dat alle ellende heeft veroorzaakt week af van de normale situatie. Ik krijg nu begin november nog een scan van de dunne darm. De ontstekingswaarde van de ontlasting die ik tijdens mijn ziekenhuisopname had ingeleverd was erg hoog en hierdoor verwacht de arts dat de Crohn in de dunne darm waarschijnlijk wèl zichtbaar zal zijn. Als dit het geval is dan zal ik moeten starten met medicatie en dat wordt dan waarschijnlijk Humira.

Liebster award

Lisa tagde mij een paar weken geleden voor de Liebster award. Super leuk natuurlijk, dankjewel! Ik ga zelf niemand nomineren maar wil nog wel even de vragen die ze mij stelde beantwoorden.

Wat is jouw life quote?
Zo en meteen al zo’n moeilijke vraag! Er zijn heel veel quotes die ik erg goed vind en waar ik wat uit haal. Ik heb er niet echt één in het bijzonder dus. Maar wanneer ik me bijvoorbeeld onzeker over iets voel dan doet “Keep your head high and your middle finger higher” het goed.

Waar word jij echt gelukkig van?
Dat kan heel simpel zijn. Zoals nu wanneer het midden in de nacht is en iedereen slaapt en ik lekker iets voor mezelf kan doen (bloggen dus) Of wanneer ik mezelf verwen met een fijne bestelling aan verzorgingsproducten. Uitslapen. Geen sociale verplichtingen.

Zonder wat ga jij nooit de deur uit?
Mijn huissleutel en mijn telefoon. En eigenlijk ook nooit zonder mijn tas met daarin mijn portemonnee en nog een heleboel andere dingen! Ik weet zelf niet eens wat er allemaal in zit.

Wat is jouw guilty pleasure?
Ik heb hier lang over nagedacht maar ik vind dingen niet zo snel een guilty pleasure. Eerder gewoon een pleasure. Ik ontbijt ook weleens met chips en cola en ik volg dit seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Maar ik voel me daar verder totaal niet schuldig over.

Welke dag uit je leven zou jij opnieuw willen beleven?
Eigenlijk geen een. Ook de mooie dagen waren goed zoals ze waren en ik hoef ze niet nog eens over te doen.

Wat zou jij doen met een miljoen?
Ik zou een huisje voor mezelf kopen. Ook zou ik rijlessen gaan nemen. En ik zou leuke reisjes gaan maken. Niets heel extravagants, maar gewoon een fijne all inclusive strandvakantie met de kinderen en een rondreis door Engeland, Scotland en Ierland.

Wat is jouw favoriete song ever?
Ik heb niet één favoriet. Ik ben eigenlijk niet heel erg met muziek bezig en heb dan ook geen idee wat er momenteel populair is. Ik luister ook nooit naar de radio. Maar er zijn wel een aantal nummers van Sarah McLachlan die ik erg mooi vind. En ook Pink heeft een aantal erg goede nummers gemaakt.

Wat staat er op nummer 1 op jouw bucketlist?
Waar ik momenteel heel erg naar toe leef is een dichte buik! Hahaha

Wie is voor jou belangrijk?
Het allerbelangrijkste zijn mijn kinderen en daarna mijn verdere naaste familie en Snacky natuurlijk.

Wat is jouw favoriete life hack waar je echt niet meer zonder mee kan?
Het schijnt een life hack te zijn maar ik doe het altijd al zo; de dekbedhoes binnenste buiten keren en dan de hoeken van het dekbed pakken zodat je de hoes er makkelijk omheen kunt doen. Ik zou verder niet zo goed weten welke life hacks ik nog meer gebruik!

Wat is jouw favoriete life hack?

De afbeelding bovenaan deze blogpost is afkomstig van Pixabay

4 thoughts on “Bijbloggen

 1. Karel says:

  mogge Priscilla
  blij te lezen dat het je wat beter gaat , stap voor stap de goede richting op
  van harte nog met Casper
  en suc6 met die lijst van vragen hihi
  geniet de dag

 2. Carolien says:

  Wat fijn om weer iets van je te horen! Crohn is wel echt ***. Zelf helaas ook alleen ben ik vanaf juni overgestapt op natuurlijke medicijnen als paardenmelk. Heb me eerlijk gezegd niet zo goed gevoeld in de afgelopen 2 jaar. Tja en als je dan ook een mdl arts heb die je niet als mens ziet maar als een nummertje die enkel kijkt naar de darm en niet naar de persoon dan geeft dat best wel veel conflicten. Ben dus ook van het ziekenhuis afgestapt en wil nu met natuurlijke middelen de ziekte klein houden. Dat gaat tot nu toe erg goed gelukkig.
  Ik hoop dat jij je ook snel veel beter gaat voelen!!

 3. Lisa says:

  Fijn om te lezen dat het weer de betere kant op gaat! Wel weer even spannend in november die scan!
  En leuk om je antwoorden te lezen!
  Liefs, Lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *