Bijbloggen 4

bijbloggen
Ik was weer even missing in action het is dus tijd om weer even bij te bloggen. De laatste keer dat ik dit deed was in januari. Ik vertelde toen dat ik uit een periode kwam waarin het niet zo goed ging en ik was met Prednison gestart, wat voor mij veel goeds deed. Inmiddels had ik de dosis Prednison weer afgebouwd. Het is namelijk een heftig medicijn wat je zeker niet langer moet slikken dat echt nodig omdat het bij lang gebruik o.a. kan zorgen voor botontkalking en het spierproblemen kan veroorzaken. In het begin ging het afbouwen wel oké, al was ik de laatste weken wel ontzettend moe. Ik vind het altijd wel moeilijk om dit te herkennen bij mezelf en dacht dat ik gewoon lui was. Ik had ook nergens zin in. Zo ook niet in bloggen of haken, wat ik normaal gesproken dus altijd wel graag doe. Vandaar dus de radiostilte.

Nieuw abces

Op een gegeven moment kreeg ik wel veel last van mijn buik, maar het voelde oppervlakkig en dus ging ik uit van een huidprobleem in plaats van iets met mijn darmen. Omdat ik mijn fistelzakjes niet dagelijks verwissel kon ik niet direct zien wat er mis was. Maar uiteindelijk bleek er een nieuw gaatje in mijn buik te zijn ontstaan. Het lijkt er dus op dat er zich weer een abces had gevormd en dat dit open was gegaan. Gelukkig bevindt het zich vlak bij een van de twee andere geopende abcessen op mijn buik dus hoef ik niet nóg een extra zakje te plakken.

Prednison

Twee weken geleden had ik de prednison helemaal afgebouwd, maar na een paar dagen voelde ik me weer hoogst belabberd. Vooral de pijn in mijn rug en het gebrek aan energie belemmerde me in mijn dagelijkse bezigheden. Ook zag ik iedere keer bij het opstaan weer sterretjes. Gelukkig had ik voor afgelopen donderdag al een afspraak staan bij de Maag Darm Lever arts. Met hem sprak ik af dat ik voorlopig dagelijks 2 tabletjes prednison blijf slikken. Over twee weken heb ik een telefonische afspraak met hem. Binnenkort is er namelijk weer een overleg waarbij hij ook met de chirurg wil bespreken of mijn fistel operatief gesloten moet gaan worden. Ook moet ik aanstaande vrijdag nog even terug om bloed af te laten nemen, voordat ik mijn tweewekelijkse Amgevita (Humira) dosis injecteer, om te bepalen of de basiswaarde van dit medicijn oké is of dat ik misschien wel wekelijks moet gaan spuiten.

Ondanks dit alles gaat het dus wel weer een stuk beter dan toen ik de laatste keer over mijn gezondheid vertelde. Ik heb gelukkig totaal geen problemen meer met het binnenhouden van eten en ben inmiddels weer 7 kilo aangekomen van de 10 kilo die ik de afgelopen maanden was verloren.

De afbeelding bovenaan deze blogpost is afkomstig van Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *