Zoetigheid voor Valentijn – Fudge maken en cake versieren

Valentijn is natuurlijk een ultiem feest voor zoetigheid. Een prima gelegenheid ook om bijvoorbeeld een high tea te organiseren. Hieronder deel ik twee leuke, makkelijke en kindvriendelijke ideeën om daar bij te gebruiken. Het recept voor fudge deelde ik al eens op mijn oude blog Glim.org en was daar erg populair. Vandaar dat ik het hier nog eens wilde delen. Ik maakte het ooit trouwens voor het kerstfeest op school dus ook daarvoor is het prima geschikt.

Ingrediënten

400 gram melkchocolade (ik gebruikte de goedkoopste tabletten van Lidl)
1 theelepel vanille aroma (bijv. dr Oetker)
90 ml verse ongeklopte slagroom 35% vet (eveneens te vinden bij Lidl)

eventueel nog suikerdecoratie, hagelslag/vlokken, nootjes, mini marshmallows etc.

Overige benodigdheden

Magnetron
Kom die in de magnetron kan
Bakblik, ik gebruikte een brownievorm
Folie
Koeling

Breek de chocolade in stukjes. Doe vervolgens het vanille aroma en de slagroom bij de chocolade. Zet de kom in de magnetron en zet de magnetron aan. Om de 30 seconden kun je even kijken of het geheel al gesmolten is. Wanneer de chocolade gesmolten is roer je het nog eens goed door zodat er een gladde massa ontstaat, een beetje zoals chocopasta. Nu kun je de chocofudge in het bakblik gieten, verdeel het (ik heb maar de helft van mijn vorm gebruikt) en strooi er de decoraties over als je deze wilt gebruiken. Druk deze een beetje aan zodat ze in de fudge blijven plakken. Vervolgens dek je het bakblik af met folie en plaats je het tenminste een half uur in de koeling. Langer mag natuurlijk altijd!
Wanneer alles goed is uitgehard kun je de chocofudge in stukjes snijden. Ik had genoeg voor zo’n 20 stukjes. Om het extra feestelijk te maken serveerde ik de chocofudge in cupcakevormpjes.

Cake versieren

cake

Iets dat bij grote en kleine kinderen populair is en blijft (en bij volwassen moeders trouwens ook) is cake versieren! Je kunt de cake zelf maken maar wij gebruikten deze week gewoon een gekochte cake. Er valt natuurlijk nog veel meer te versieren, denk bijvoorbeeld aan een eierkoek, een pannenkoek, cupcakes of zelfs ontbijtkoek.
cake
Casper laat het zich smaken! Er ging een laagje slagroom op de plakken cake en ik had alles wat als versiering kon worden gebruikt wat ik in de keukenkastjes vond neer gezet zodat ze ermee aan de slag konden gaan, zoals muisjes, hagelslag en vruchtenhagel, maar ook van die decoratiestiften voor taart en cupcakes. Vooral deze laatsten waren erg populair. Wel merkten we dat het een heel machtig geheel werd dus na één plak cake zaten we allemaal al vol!

Heb je ook de knutselideeën voor Valentijnsdag al bekeken?

Wat zijn jouw plannen voor Valentijnsdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *