Tips voor een onvergetelijke budgetvriendelijke staycation

budget staycationHelaas lukt het niet altijd om tijdens de zomervakantie op reis te gaan. Misschien is het niet gelukt om – om wat voor reden dan ook – wat geld opzij te zetten of misschien zit het er qua gezondheid niet in. Ik weet nog niet of wij deze zomer nog ergens naartoe gaan. Het is met mijn gezondheid ook altijd maar een beetje afwachten. Toch kun je er ook gewoon in de omgeving van je eigen huis een onvergetelijke zomer van maken zonder dat het veel hoeft te kosten. Zeker als het weer een beetje mee wil werken. Ik vind het zelf daarom ook helemaal niet erg om niet op vakantie te gaan.

Naar buiten

Heb je een trampoline in de tuin staan? Binnen een handomdraai maak je hier een tent van, of je slaapt gewoon onder de sterrenhemel. Geen trampoline? Geen nood. Ook op een luchtbed of een slaapmatje kun je een nachtje (Of langer) kamperen in de achtertuin of op balkon!

Maak het behaaglijk buiten. Misschien heb je niet direct budget om een nieuwe lounge set aan te schaffen maar een paar nieuwe buitenkussens en een buitenkleed kunnen al een wereld van verschil maken. Of vul een opblaaszwembadje met kussens en dekens voor een knusse plek.

Buiten eten

Maak je tuin of balkon zomerklaar met gezellige lampjes en citronellakaarsen. Super gezellig om lekker lang na te tafelen na de barbecue. Ook de planten om je heen kunnen voor vakantiesfeer zorgen. Met een paar mooie lavendelplanten – hou de folder van Aldi en Lidl in de gaten voor goedkope planten – waan je je als je je ogen even dicht doet zo in Frankrijk. En voor de barbecue is een kruidentuintje lekker en handig! Hier vind je meer informatie over hoe de kruiden kunt gebruiken.

Verkoeling

Een groot zwembad is natuurlijk heerlijk! Maar ook meerdere kleine badjes of een aantal emmers met water geeft al veel pret, evenals een watertafel. Deze laatste vind je vaak voor een vriendelijke prijs bij winkels zoals Action. Paar waterpistolen erbij en de kinderen kunnen hun gang gaan.

Op pad

En wat ga je dan doen tijdens die staycation? Behalve in je tuin of op je balkon relaxen? Met jonge kinderen kun je bijvoorbeeld eens alle speeltuintjes in de omgeving aflopen. Met iets grotere kinderen kun je gaan geocachen. Er ligt vast wel een cache bij jou in de buurt! Ook kun je eens met een schepnet naar een meertje of slootje in de buurt. Neem een emmer mee en bekijk wat er allemaal leeft. Via waterdiertjes.nl kun je zelfs officieel doorgeven hoeveel diertjes er zijn gespot.

staycation

Kringloop

Laat ieder kind een doos met spullen vullen die zij niet meer gebruiken. Dit kan natuurlijk speelgoed zijn, maar bijvoorbeeld ook kleding die niet meer in de smaak valt of misschien een item dat niet lekker zit. Dit hoeven ze natuurlijk niet in één middag te doen! Je kunt de dozen aan het begin van de vakantie neerzetten en afspreken dat de volle dozen aan het eind van de vakantie ingeleverd worden bij de kringloop. En dan gezellig een middagje door de kringloopwinkel struinen waarbij ze allemaal voor een klein bedrag iets “nieuws” uit mogen zoeken.

Vakantiebieb

Lezen is natuurlijk altijd goed. Maar via de Vakantiebieb kun je nu ook een collectie luisterboeken beluisteren. De kinder- en jeugdboeken staan nu al gereed, de boeken voor volwassenen komen daar in juli nog bij. Ik vind het heerlijk om een luisterboek aan te zetten en dan lekker te tekenen of knutselen.

Meer ideeën voor een goedkope staycation voor het hele gezin vind je in het stukje dat ik vorig jaar schreef, Budget staycation ideeën!

Ik heb in ieder geval al heel veel zin in de zomervakantie, of we nu thuisblijven of toch nog last minute ergens naar toe gaan.. we vermaken ons wel!

Wat zijn jouw vakantieplannen?

2 thoughts on “Tips voor een onvergetelijke budgetvriendelijke staycation

  1. Carolien says:

    Leuke tips! Ik heb het helaas zo druk tijdens de zomer (over 1.5week al😭) dat ik blij ben als ik thuis ben na het werk. Dagen van 6uur beginnen tot uurtje of half 8/9 elke dag en alleen de zondag vrij. Denk dat dat vooral netflix dagen worden, haha.

  2. Tineke says:

    Onze vakantie is al achter de rug dus voor de rest wordt het ook thuis leuke dingen doen. Het buiten leven, eten en dat de kinderen de hele dag buiten kunnen spelen vind ik al geweldig.
    Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *