Recept: Taco soep

taco soep

Laatst kwam ik op Pinterest een recept tegen voor taco soep. Nou dat leek me wel wat! Maar toen ik verder ging kijken bleek het een recept te zijn voor de slow cooker, die ik op dat moment nog niet had. Ja, inmiddels heb ik er wel één! En ik heb er pas voor het eerst mee gekookt. En raad eens? Het was een succes! Maar dat terzijde! Terug naar de taco soep.. Ik liet me dus inspireren door het recept op Pinterest maar maakte uiteindelijk mijn eigen versie. Hoe? Dat lees je hieronder.

Ingrediënten

2 kipfilets
Blikje mais (150 gr)
Blik kidneybonen (255 gr uitgelekt)
Blik tomatenblokjes (400 gr)
Bouillonblokje
800 ml water
2 uien
2 teentjes knoflook
1 tl paprika
1 tl curry
Peper/zout

De blikjes maïs, kidneybonen en tomatenblokjes kocht ik bij Aldi

Zo maak je het

Halveer de kipfilets zodat ze sneller garen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn of gebruik hiervoor een knoflookpers.
Doe alle ingrediënten in de soeppan en breng het geheel aan de kook.

Haal de kipfilet na een half uur uit de pan en pluk hem. Doe de kipstukjes weer terug in de pan en kook alles nog een paar minuten door. Breng de soep op smaak met wat peper en zout. Eet smakelijk!

Tot voorkort kocht ik vrijwel altijd kant en klare soepen maar nu ik heb ontdekt hoe makkelijk is om zelf soep te maken ben ik helemaal om. Ik serveerde de taco soep met wat homemade knoflook brood (Gemaakt afbakbroodjes die ik voordat ze de oven in gingen doorsneed en flink besmeerde met kruidenboter) en natuurlijk tortilla chips met salsa om in te dippen.

Wat is jouw favoriete soep? En maak jij het graag zelf of koop je meestal kant en klaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *