Plannen voor mijn aquarium

Kijkje in mijn aquarium

Inmiddels heb ik al weer bijna 7 jaar een aquarium. De afgelopen jaren was mijn 60 centimeter bakje bevolkt met Corydoras Panda’s (wat mij betreft echte aanraders!) Neon Tetra’s, vuurgarnalen en Anentome Helena slakken (slakkenetende slakken) Afgelopen zomer overleed de laatste Panda, het laatste visje dat nog in mijn bakje rond zwom. Ook de Helena’s lijken allemaal overleden. Effectief heb ik dus enkel nog vuurgarnalen in mijn aquarium zitten. Een prima moment dus om nieuwe plannen te maken voor mijn bakje.

Bovenstaande foto maakte ik op 3 september. Hoe sneu ziet mijn bakje er uit!? Doordat de lamp lange tijd niet aan is geweest omdat ik – per abuis – in de veronderstelling was geweest dat deze stuk was, is de beplanting behoorlijk uitgedund. Het is dus de hoogste tijd voor wat nieuwe plantjes! En ook wat hout zal goed van pas komen. Ik heb namelijk nieuwe plannen voor mijn aquarium en die diertjes zouden zowel beplanting als hout vast kunnen waarderen.

Slakken

Nu de slakkenetende slakken er niet meer zijn kunnen er weer nieuwe sierslakken in de bak. Welke weet ik nog niet precies maar misschien geweislakken of neritina. Erg mooi en apart om te zien, dit soort slakken.

Dwergklauwkikkers

Je merkt het al.. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n groot fan van “gewoon” vissen in het aquarium! Dwergklauwkikkers blijven erg klein – een centimeter of vier – en kunnen dus in mijn bescheiden bakje. Lijkt me super leuk om er hier een aantal van te hebben! Een axolotl lijkt me ook erg leuk maar daarvoor is mijn aquarium dan weer te klein.

Als ik er dwergklauwkikkers in zet betekent dit wel dat ik het aquarium niet meer helemaal tot de rand kan vullen want 40 cm is te diep voor deze diertjes. Dertig centimeter is voor hen de max.

Afrikaanse waaierhandgarnalen

Afrikaanse waaierhandgarnalen zijn flinke garnalen, naar wat ik lees kunnen ze zeker een centimeter of 12 worden. Ze zijn er in verschillende kleuren en zien er erg stoer uit. Maar ze hoeven dan gelukkig weer geen gekke dingen te eten maar eten gewoon stofvoer. Daarnaast schijnen ze ondanks hun stoere uiterlijk rustig en vredelievend te zijn.

Over een tijdje zal ik natuurlijk een update doen over wat er van mijn aquarium plannen terecht is gekomen. Ik hoop dat het weer een paradijsje wordt!

Heb jij een aquarium? En zo ja wat heb je daar in zitten?

6 thoughts on “Plannen voor mijn aquarium

 1. Rob Alberts says:

  Een Axolotl lijkt me mooi.
  Ik heb een grote lege bak staan.

  Ik lees graag verder wat je met jouw bak gaat doen.

  Mijn vader bouwde elk jaar een nieuwe en groter aquarium.

  Nostalgische groet,

 2. Carolien says:

  Leuk!! Ik heb 2 aquariums, een 40 liter met vuurgarnalen en een 80 liter met tijgergarnalen, taitibee garnalen, taiwan bee garnalen, een king kong, blue bolt (garnaal) en een paar crystal red en crystal black garnalen.

  Zo’n jaar of 8 geleden had ik guppen en daarvoor heb ik zo’n 5 jaar zo’n familie aquarium gehad met neon tetras, mollies etc.

  Ben heel erg benieuwd hoe je aquarium eruit gaat zien! Heb de mijne ook net allemaal aangepakt.

 3. Dick &Els says:

  Ja wij hebben ook een aquarium met een paar grote maanvissen en een grote groep corydoras anaeus albino maar ook wildkleur. En een paartje kersenbuik chicliden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *