Kindergerecht: Vrolijke pita’s met hummus en groenten

vrolijke pita's met hummus en groenten
Mijn kinderen zijn allebei extreem moeilijke eters. En wat ze de ene dag wel lusten, lusten ze de volgende dag weer niet. Mijn kleuter leeft qua avondeten vooral op patat en aardappelschijfjes. En mijn oudste heeft zijn bordje ook nog nooit leeg gegeten. Al moet ik wel toegeven dat hij in de loop der jaren wel wat meer heeft leren eten. Er was een tijd dat hij ’s avonds enkel augurk en ijsbergsla at. Nu lust hij sla en salade dan juist weer niet maar als het gekookte aardappelen, vlees en groente is – met jus niet te vergeten! – dan doe ik hem daar meestal wel een plezier mee.

Iets wat ik zelf heel leuk vind om (samen) te maken en lekker vind om te eten, zijn deze vrolijke pita’s met hummus en verschillende groenten. Door ze samen te maken kunnen de kinderen precies precies de ingrediënten kiezen die ze lekker vinden.

Het gegeven is simpel; pita’s afbakken en even laten afkoelen. Dan een laagje hummus erop, in een variant die je lekker vindt. Smeerkaas, zuivelspread of roomkaas kan natuurlijk ook of bijvoorbeeld de vegetarische spread van Aldi. Dan kun je de pita gaan versieren. Kies bijvoorbeeld voor tuinkers uit eigen moestuin, alfalfa*, taugé*, julienne gesneden of geraspte worteltjes of geknipte sprietjes bieslook als haar; plakjes komkommer, radijs of olijven als ogen; een half cherry tomaatje of een plakje augurk als neus en een stukje paprika als mond.

*Als je kiemgroenten gebruikt als alfalfa en taugé kun je die vooraf het beste even verhitten door ze bijvoorbeeld te blancheren. Waarom lees je hier.

vrolijke pita's met hummus en groenten
Voor bovenstaande variant gebruikte ik hummus met Ras el Hanout, een plakje komkommer en een plakje snoeptomaat als ogen, een stukje paprika als mond en geknipte bieslook (uit eigen tuin!) als haar.

vrolijke pita's met hummus en groenten
De tweede pita besmeerde ik met “gewone” hummus, wederom een plakje komkommer en een plakje snoeptomaat als ogen, een stukje paprika als mond maar nu met geraspte wortel als haar.

Deze pita’s kun je eigenlijk bij elke maaltijd wel eten; bij ontbijt en lunch natuurlijk maar ook bij het diner, bijvoorbeeld in combinatie met een kopje soep of als gerechtje voor bij de tapas of de vrijmibo!

Pin it!

vrolijke pita's met hummus en groenten

Wat vinden jouw kinderen nou echt lekker om te eten?

2 thoughts on “Kindergerecht: Vrolijke pita’s met hummus en groenten

  1. Pingback: Spam je blog op Link party DIY – ElsaRblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *