Een kijkje in mijn tuin

Een kijkje in mijn tuin - PronkbonenWie had ooit kunnen bedenken dat ik tuinieren op een dag tot mijn hobby’s zou gaan rekenen? Ik in ieder geval niet. De eerste dertig jaar van mijn leven deed ik het zonder tuin en ik had – met mijn hooikoorts en mijn spinnenangst – eigenlijk nooit het idee dat ik iets miste. Inmiddels droom ik er stiekem van ooit een mooie grote moes- en bloementuin te kunnen onderhouden. Het liefst ook nog met een weide erbij met eenden, geitjes, cavia’s, konijnen, ezeltjes en alpaca’s. Maar tot die tijd pruts ik met alle liefde wat aan in onze eigen bescheiden achtertuin.

Een kijkje in mijn tuin - tomaten

Snoeptomaten
 

Ik ben dus zo iemand die ieder jaar de moestuin actie van Albert Heijn met open armen verwelkomt. Ook houd ik de folders van Lidl en Aldi ieder voorjaar goed in de gaten vanwege hun mooie aanbiedingen op plantengebied. En ik heb inmiddels een kleine zadenbibliotheek aan weten te leggen van allerlei soorten groenten en fruit. Ik ben inmiddels geoefend in voorzaaien en verpotten en weet op welke plekken hier in huis de pas ontkiemde zaden het het meest naar hun zin hebben. Ook weet ik dat ik geen kropsla of spinazie e.d. hoef te kweken omdat ik toch altijd te bang ben dat er nog ergens beestjes in verstopt zitten waardoor het toch nooit opgegeten zal worden. Ik ben meer van de tomaten, komkommers en courgettes.
Een kijkje in mijn tuin - bolcourgette

Bolcourgette plant

Een kijkje in mijn tuin

De bloem van de pompoen met daarachter de mini pompoen
 

Vorig jaar waren de komkommers een groot succes. Helaas wilden deze dit jaar niet ontkiemen. Wel heb ik dit jaar een mooie opbrengst van de snoeptomaat, gaan de pronkbonen erg goed (en doen zij hun naam eer aan zoals je ziet op de foto bovenaan!) en heb ik al een mooie bolcourgette kunnen oogsten. Ook heb ik eerder dit seizoen witte radijsjes en natuurlijk tuinkers gehad. Ook heb ik voor het eerst dit jaar weer grote zonnebloemen! Het is deze zomer natuurlijk erg droog en warm. Die droogte is natuurlijk niet heel fijn voor de moestuin omdat de planten nu eenmaal water nodig hebben maar aan de andere kant scheelt het een heleboel slakken overlast. Normaal gesproken heb ik daar namelijk erg veel last van in mijn tuin.
Een kijkje in mijn tuin

Witte radijs

Een kijkje in mijn tuin

Een muntvlinder op de tijm

Metermoestuin

Ik heb dit jaar voor het eerst een vierkante metermoestuin waar ik erg blij mee ben. Ik denk dat ik hier wanneer het moestuinseizoen een beetje op zijn einde gaat lopen een kruidentuin van ga maken. Nu heb ik een bieslook- en een tijmplant tussen de bloemen staan. Maar de bieslookplant groeit en groeit maar en kan dus wel wat uitgedund worden en de tijmplant wordt opgeslokt door mijn lavendel en verdiend een mooier plekje.
Een kijkje in mijn tuin - clematis

Clematis Warszawska Nike

Bloemen

Tot een jaar of twee geleden had ik vrij weinig met bloemen in mijn tuin maar inmiddels ben ik daar ook ontzettend van gaan houden. Helaas heeft mijn passiebloem de winter niet overleefd maar mijn clematis wel. Dit jaar heb ik twee nieuwe clematissen en een camelia geplant en één van hen, de clematis Justa geeft al weer mooie bloemen. Ook heb ik dit jaar een nieuwe vlinderplant en heb ik mijn hortensia verplaatst. Ik hoop dat deze twee tot mooie grote planten zullen uitgroeien.

Wil je nog meer van mijn tuin zien? Op de instagram account inmijntuin plaats ik regelmatig nieuwe foto’s.

Heb jij een tuin? En hou jij van tuinieren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *