Avondetenoverzicht van de afgelopen week 4

Avondeten overzicht
De ziekte van Crohn blijft me toch keer op keer overvallen. Het is wonderlijk hoe ik me de ene keer zo ontzettend vol met energie kan voelen, klaar om de wereld te veroveren en het volgende moment ben ik weer geen cent waard. Vandaar dat het vorige week weer wat stiller was op mijn blog. Maar dat terzijde. Ik heb weer zeven dagen achter elkaar bijgehouden wat we ’s avonds aten. Wellicht kun je er wat inspiratie uithalen. Ik vind het namelijk iedere dag weer een uitdaging om te bedenken wat we ’s avonds moeten gaan eten!

Zaterdag

avond eten peentjes en erwtjes
Casper houdt veel van gekookte aardappelen met jus. Ik ben er niet zo’n fan van, maar ach, voor een keertje is het wel prima. Verder aten we er voorgekruide speklapjes bij en peentjes en erwtjes. En zelfs Calista at een groot gedeelte van haar speklap op! Die kunnen we dus wel vaker eten. Casper hielp mij deze week trouwens een aantal keer mee met koken.

Zondag

avondeten spaghetti
Samen met Casper maakte ik gehaktballetjes met een gesnipperd uitje erin. De helft vroren we in voor een andere keer. Vanavond aten we spaghetti met wokgroente en dus gehaktballetjes en een rode saus. Ik deed er nog lekker veel kaas over.

Maandag

avondeten uitsmijter
Ooit werkte ik in een bedrijfsrestaurant en ik heb daar heel wat uitsmijters gebakken. Die besloot ik weer eens te maken. Alleen dan met een geklutst ei want ik moet niets hebben van hele dooiers. Als basis gebruikte ik zonnebloempitbrood. En de ham zit verstopt onder de kaas!

Dinsdag

avondeten salade
We waren laatst in de Efteling en daar verkopen ze van die aardappels op een stokje onder de noemer Eigenheymers. Daar kreeg ik het idee om ze ook weer eens zelf te maken. Een jaar of wat geleden had ik al zo’n spiraalsnijder gekocht en die besloot ik weer eens op te zoeken. Helaas brak dat ding bij het snijden van de eerste aardappel al af. Maar ik liet me niet uit het veld staan en maakte er een soort Hasselback aardappels van (ingesneden aardappelen dus) Ik liet ze bijna twee keer zo lang in de oven staan als dat het recept voorschreef maar alsnog waren ze niet lekker gaar. Aardappels uit de oven en ik zijn gewoon geen goede match. Maar goed, erbij aten we dus een kant en klare mozzarella salade. Maar mijn gezinsleden lusten die mozzarella bolletjes dus niet dus die eet ik dan allemaal op! En daarnaast hadden we nog kipfilethaasjes.

Woensdag

avondeten zalm
Op woensdag wilde Martijn weer eens koken. Hij maakte zalm met rijst met o.a. mango en bosui. Vooral die zalm, zo lekker!

Donderdag

avondeten slowcooker
Hahaha ik had de slowcooker er weer eens bij gepakt, maar wat er zo tegen etenstijd uit kwam leek echt een beetje op kattenkots! Het waren de gehaktballetjes die we nog over hadden van zondag met o.a. champignons, ui en nog meer groenten. Het smaakte overigens wel redelijk. En we hadden er lekker patat bij.

Vrijdag

avondeten broodje knakworst
Toen ik aan Casper vroeg wat hij wilde eten kwam hij zowaar zelf met een idee! Namelijk broodjes knakworst. Ik vond dat nog best een goed idee (lekker makkelijk ook!) dus ging akkoord. Lekker met mayo, curry en gebakken uitjes!

Meer avondeten overzichten bekijken? Dat kan!

Avondeten overzicht van de afgelopen week 1
Avondeten overzicht van de afgelopen week 2
Avondeten overzicht van de afgelopen week 3

Wat was het gerecht dat afgelopen week bij jouw thuis het best in de smaak viel?

De afbeelding bovenaan is afkomstig van Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *