Avondeten overzicht van de afgelopen week 3

Avondeten overzicht
Vind jij het ook altijd zo’n gedoe om te bedenken wat je ’s avonds gaat eten? Plannen is hier niet het sterke punt dus daarom is het een vraag die ik mij dagelijks weer moet stellen. En die ook – vooral door de mannen in huis – aan mij gesteld wordt! “Wat eten we vanavond?” Afgelopen week was vooral een week waarin het makkelijk was; ik kookte maar twee keer en ook dat waren vooral “opwarm maaltijden”. Daarnaast werd er een keer besteld, gingen we bij mijn ouders eten en maakte Martijn een tripje langs de snackbar, ook at ik drie keer zonder vlees. Kijk je mee?

Zondag

Avondeten ei
Dit overzicht begint eens op zondag. Martijn wilde graag Kip Siam eten – van zo’n maaltijdpak – je kent het wel. Maar ik vind dat niet zo lekker (Geef mij maar Kip Madras!) dus maakte ik voor mezelf een ei met wat wokgroente en kaas.

Maandag

Avondeten bal gehakt
Op maandag aten we champignonragout in pasteibakjes met röstirondjes uit de oven, blokjes komkommer, augurk en een bal gehakt. De laatste tijd maak ik steeds vaker zelf ballen gehakt omdat ik het zoveel lekkerder vind dan de ballen die je zo kunt kopen. Ik vind het ook leuk om te variëren door er bijvoorbeeld een uitje bij te doen. Dit keer had ik in de mijne een stuk feta gedaan. Zo lekker! Maar omdat de anderen dat niet lusten kregen ze normale gehaktballen. Het geen wat me altijd tegen stond aan het maken van gehaktballen was dat ik liever niet met mijn handen aan rauw vlees zit, brrrrr! Dan gaat dat gehakt zo onder je nagels zitten. Nu draag ik dus handschoenen of plastic zakjes om mijn handen tijdens het kneden.

Dinsdag

Avondeten vega
Vanavond hebben we een simpele opwarmmaaltijd zoals ik het zelf maar noem. Voor Martijn en Casper zijn er vega schnitzels (Casper is fan!) en ik heb zelf twee kaasburgers want Calista wil weer eens niet mee-eten. Zowel de schnitzels als de kaasburgers zijn van Aldi en kosten zo €1,59 per verpakking van twee stuks. Daarbij eten we de Italiaanse groenteschotel. Normaal ga ik altijd voor de Hollandse, die ik vele malen lekkerder vind maar die was helaas uitverkocht. En we aten er een zak voorgekruide opbakaardappeltjes bij.

Woensdag

avondeten de bezorgbeer
Casper had een feestje gehad en gaf aan niet zo’n trek te hebben omdat hij daar al genoeg had gegeten. Martijn zat al een aantal dagen te hinten op eten bestellen en het toeval wilde dat ik speciaal iets in huis had gehaald voor Casper. Ik besloot dat dus voor een andere keer te bewaren wanneer hij wel trek had en toe te geven aan Tijn. De Bezorgbeer kwam langs en bracht voor mij de kipschnitzels mee. Ik neem daar altijd de warme champginontruffelsaus bij en de dikke friet. Lekker! Het enige nadeel is dat ze frietsaus serveren. Een lekkere mayonaise erbij zou zo’n verbetering zijn! Ik maakte er zelf dus maar mosterdmayo bij.

Donderdag

avondeten gourmet

Donderdag was het Hemelvaartsdag en gingen we bij mijn ouders gourmetten. De laatste feestdagen (kerst, oud en nieuw, pasen) waren voor mij allemaal in het water gevallen vanwege mijn slechte gezondheid dus het was best een ding dat het nu eindelijk weer wel goed ging! Het leuke van gourmetten bij mijn ouders vind ik altijd dat mijn moeder naast het vlees en het stokbrood altijd veel andere lekkere dingen serveert. Stiekem vind ik dat misschien nog wel lekkerder! Dit keer had ze o.a. een salade met asperges en gerookte zalm en een salade met feta.

Vrijdag

avondeten soep broodje gezond
Op vrijdag ging Casper gezellig met een klasgenoot eten. Wij – de thuisblijvers – aten champignonsoep uit blik en een broodje gezond. Ik ben een echte (stok)brood liefhebber dus met zo’n broodje gezond maakte ik mezelf erg blij.

Zaterdag

avondeten snackbar patat
Het was een heerlijk warme dag en 99% van Nederland zat aan de barbecue! Ik was weer eens zwak en liet me verleiden tot snackbarvoer. Ik koos er een pittige kaassoufflé bij die helaas helemaal niet pittig was. Martijn neemt altijd teveel snacks mee die we dan gezamelijk kunnen eten, zo ook een portie bitterballen waar ik er een van nam en een bucket met chicken strips, wings en nuggets.

En toen zat de week er al weer op!

Meer avondeten overzichten bekijken? Dat kan!

Avondeten overzicht van afgelopen week 1
Avondeten overzicht van afgelopen week 2

Wat was het favoriete gerecht dat jij de afgelopen week op tafel hebt gezet?

De afbeelding bovenaan is afkomstig van Pixabay

2 thoughts on “Avondeten overzicht van de afgelopen week 3

  1. Pingback: Tag: Ik als blogger - ikblogookmaarwat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *