Blijkbaar vinden veel mensen het leuk om toch stiekem mee te kijken naar wat anderen ’s avonds eten want mijn eerste avondeten overzicht was erg populair! Vandaar dat ik er vandaag weer eens deel wat er de afgelopen week bij ons op tafel kwam. Wie weet doe je wat inspiratie op voor je menu voor komende week!
Maandag
De week begon met champignonnenragout in een pasteibakje. Zowel Martijn als ik vinden dit erg lekker. Erbij bakte ik nog extra champignons (oké wij zijn dus echt fan van die dingen, hebben we toch nog iets gemeen!) met ui en een teentje knoflook. Daarbij aten we gebakken aardappels en een kant en klaar salade van Aldi met mini mozzarella en zongedroogde tomaatjes. Zomaar een avondje zonder vlees en vis, het is dus toch mogelijk hier!
Dinsdag
Daar is de sushi weer! Dit is de door mij zo geliefde “veggie set” Vooral de sushi met avocado vind ik heerlijk, die bewaar ik dan ook altijd tot het laatst! Ook die linksonder vind ik heerlijk al weet ik niet eens echt wat er in zit! Deze set komt altijd met een zeewiersalade maar die laat ik altijd staan!
Woensdag
Ik kreeg weer eens een ideetje en maakte deze pasteitjes van bladerdeeg. Voor mezelf maakte ik ze met kaas, bij de anderen liet ik dit weg omdat die zeurkousen daar niet van houden! Ik vulde de pasteitjes met gehakt, ui, knoflook, champignons en erwtjes. En wonderwel vonden Martijn en Casper het nog lekker ook!
Donderdag
Op donderdagavond aten we rijst met bruine bonen, mais, doperwtjes en de gehaktballetjes die ik nog over had van de spaghetti die ik de vorige keer had gemaakt. Ook at ik er piccalilly en augurk bij. Ik vind het altijd wel lekker om er wat fris naast te hebben.
Vrijdag
Het is eindelijk zover! Ik heb ook een slow cooker aangeschaft. De heren waren zeer zeer sceptisch over mijn aankoop. Martijn was vroeg thuis, wierp een blik in de slow cooker en vroeg of we het bos gingen eten. Wat een goede grap zeg hé! De groenten lagen bovenop dus hij kon niet zien dat er nog runderlappen onderop lagen die ik in blokjes had gesneden. Ik had er ook 3 uien, een bakje champignons, wat erwtjes en aardappels (bij Aldi noemen ze deze de “culinaire aardappels”) in gedaan. Een half uurtje voordat etenstijd deed ik er nog een zakje champignonsaus door. Ook maakte ik nog een salade van jonge bladsla, stukjes augurk, stukjes komkommer en een gekookt ei met wat dressing van mayonaise en augurkensap.
Nou en wat er toen gebeurde!!! Zowel Martijn als Casper zeiden dat het super lekker was. Het kan dus toch! Ik moet zeggen, ik hou hier ook wel van al mag er de volgende keer iets meer pit in.
Zaterdag
Nu meteen doorpakken met die slowcooker, dacht ik! Ik maakte er kip in met ananas, paprika, wortels, ui, doperwtjes en rijst. Een prima gerecht maar ik merk zelf dat ik steeds minder fan word van kipfilet.
Zondag
Dit ziet er zo stom uit! Voor de foto had ik het beter anders kunnen presenteren. Maar goed; wraps dus. Ik maakte deze met de honing-mosterdwrap van McDonald’s in het achterhoofd. Er zitten stukjes kipkrokant schnitzel op met sla, komkommer, cherrytomaatjes en honing-mosterdsaus. En op die van mij had ik ook een plak cheddar gedaan. Op deze manier kan ik kip wel weer waarderen. Erbij aten we pomme duchesse.. met een flinke klodder mayonaise (die ik direct na het maken van de foto op mijn bord deed!) Ik ben echt een groot fan van mayonaise; hoe zuurder hoe beter!