Avondeten overzicht van afgelopen week 1

avondeten

Het avondeten is bij ons nogal een dingetje, ik heb het vast al eens eerder gezegd. Ik zal het even proberen uit te leggen. Martijn wil maar één ding; vlees, vlees en nog eens vlees. Oja én saus. Hij wil geen kaas, geen room of iets met melk. En het liefst ook geen groente. Casper wil alleen dingen die door oma klaargemaakt zijn en jus. Calista wil alleen chips en ijsjes afgewisseld met chocola. En eigenlijk wil ik dus alles met kaas, room en het liefst neem ik vleesvervangers. Dat laatste niet omdat ik het zo lekker vind, maar wel om ethische redenen. Het is dus best een uitdaging om iets te vinden wat iedereen kan waarderen (of alleen al iets wat Martijn en ik oké vinden, want die kinderen, die zijn hopeloos) Toch ga ik die uitdaging keer op keer aan. Vandaag laat ik je zien wat we afgelopen week aten én vertel ik daar ook een beetje bij of het in de smaak viel.

Maandag

avondeten tacosoep
Ik ging deze week weer met goede moed van start. Op Pinterest had ik een recept gezien voor tacosoep. Maar aangezien deze voor de slowcooker was en wij die (nog) niet hebben en ik andere ingrediënten in huis had heb ik hier mijn eigen draai aan gegeven. Er werd moeilijk naar gefronst door mijn tafelgenoten. Martijn vond het uiteindelijk wel aardig. Casper heeft met moeite enkele happen genomen, Calista heeft het niet aangeraakt. Maar heel eerlijk? Het is een prima gevulde maaltijdsoep. Erbij serveerde ik homemade knoflookbrood en tortilla chips met een tacodipsaus.

Dinsdag

avondeten sushi
Ik had wat anders op de planning staan maar zoals zo vaak wordt die planning bij ons het raam uit gegooid. Martijn stelde voor om sushi te bestellen. Daar zeg ik niet zo snel nee tegen, aangezien ik dan niet hoef te koken en het scheelt ook nog eens een berg afwas (Nog steeds geen vaatwasser hier; ik leef in de Middeleeuwen) En iedereen at hier dus – voor hun doen – goed van hè, want ik had het natuurlijk niet gemaakt! Casper deed zich te goed aan de tempura garnalen en Calista ging los op de mini loempia’s.

Woensdag

avondeten visstickburger
Op woensdag aten we vissticks die nog in de vriezer lagen op een afbakbroodje. Dit zijn trouwens mijn favoriete afbakbroodjes, ik eet ze ook heel vaak bij het ontbijt of de lunch! Ze zijn voorzien van sesamzaadjes en je betaalt €0,50 voor 4 stuks bij Aldi. Ik combineerde het met sperzieboontjes en een zak aardappelschotel van Aviko die ook nog in de vriezer lag. Ik vind deze variant erg lekker, volgens mij is het de Zwitserse. Martijn moet er niets van hebben want er zitten stukjes kaas door. Toch viel het eten relatief goed in de smaak en heeft iedereen tenminste zijn of haar vissticks – al dan niet met broodje – opgegeten.

Donderdag

avondeten kibbeling
Het was maar goed dat ik nog niet aan het avondeten was begonnen want Martijn kwam onverwacht met een grote zak kibbeling thuis. Het geplande avondeten ging dus weer on hold. Op donderdag staat de viskraam hier namelijk altijd om de hoek en daar was hij even snel langs geweest. Ik vond het daarna nog onzin om te gaan koken,wetende dat de kinderen sowieso alweer vol zaten. Iedereen die nog trek had heeft later nog iets van brood of crackers gegeten.

Vrijdag

avondeten spaghetti
Mijn kinderen zijn dol op noodles, ook wel bekent als bamisoep. Calista noemt het dan ook altijd “spaghetti” Normaal eten we bijna altijd macaroni of tagliatelle wanneer we pasta eten dus speciaal voor mijn dochter wilde ik eens echte spaghetti in huis halen. Omdat ik niet van geruld gehakt hou maakte ik kleine gehaktballetjes voor erbij. Er ging een pot bolognesesaus door en een halve zak gemengde groente die nog in de vriezer lag. Ik deed er nog wat geraspte kaas over en wat gemengde sla. Je raad het al; Calista heeft er geen hap van genomen. Casper en Martijn hebben er gelukkig wel goed van gegeten en zelfs mij, terwijl ik normaal geen groot pasta fan ben, smaakte het goed.

Zaterdag

avondeten broodjes zalm
Op zaterdagochtend gaat Martijn altijd boodschappen doen en voor ’s avonds had hij broodjes met gerookte zalm meegenomen. Ik haalde er nog mini saucijzenbroodjes bij. Casper had last van zijn losse tand dus hij kon weer niet veel eten. Gelukkig had hij ’s middags al een kom groentesoep op bij mijn ouders. Over zijn zusje zal ik het maar weer niet hebben.

Zondag

Het was me bijna gelukt om de hele week op camera vast te leggen wat we ’s avonds aten maar gisteren is het er helaas bij in geschoten. Dus je zult me maar op mijn woord moeten geloven! We gingen spontaan bij vrienden eten die we al een tijd niet meer hadden gezien. Het was erg gezellig en we hebben de shoarmaboer langs laten komen. Voor mij bracht hij een flinke bak kapsalon mee. Casper at twee broodjes shoarma, Calista deed zich tegoed aan gebakken aardappelschijfjes en Martijn bestelde mergez.

De eetfoto’s zijn gemaakt in de hectiek die het avondeten altijd met zich meebrengt bij ons thuis en dus niet mooi gestileerd. Desalniettemin hoop ik dat je het leuk vond om te zien wat wij afgelopen week hebben gegeten. Het was een gevarieerde week waarin we voor ons doen opvallend veel visproducten hebben gegeten.

Wat is het favoriete avondeten bij jouw thuis en tegen welke punten loop jij aan?

5 thoughts on “Avondeten overzicht van afgelopen week 1

 1. rachel says:

  leuk om het eens bij een ander te lezen. hier eten we nooit hetzelfde omdat we niet allemaal hetzelfde lusten en ik eet strikt keto/kha dus ik sta altijd voor 4 man appart te koken, geen gezeur en ze eten gewoon hun bord leeg 😀

  • Priscilla says:

   Haha je hebt ze lekker verwend! 😉 Als ik zou weten wat ze wel eten hier zou ik dat misschien ook wel doen voor de kinderen maar ze weten het zelf niet eens!

 2. Pingback: Avondeten overzicht van de afgelopen week 2 - ikblogookmaarwat.nl

 3. Pingback: Avondeten overzicht van de afgelopen week 3 - ikblogookmaarwat.nl

 4. Pingback: Avondeten overzicht van de afgelopen week 5 - ikblogookmaarwat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *