World letter writing day

World letter writing day
Een aantal weken geleden werd ik benaderd door Viking om in het kader van World letter writing day (vandaag dus) mee te doen aan hun #VikingInternationalPenPals project. Voor dit project zouden ze bloggers uit verschillende landen aan elkaar koppelen. Ik was direct enthousiast en zei dan ook volmondig ja!

De mensen achter het project hadden beloofd om een pakketje op te sturen met benodigdheden zoals briefpapier en postzegels. Maar ik was helemaal flabbergasted toen dit “pakketje” binnen kwam. Het zat vol met prachtige items zoals een kalligrafie pen, stempels, gepersonaliseerd briefpapier en een set om lakzegels te maken met mijn initiaal. Wat een prachtige items waar ik zeker nog veel plezier van ga hebben.

World letter writing day
Ook vond ik in het pakket het adres van mijn penpal, Charlotte uit het Verenigd Koninkrijk. Ik vond het nog best moeilijk om een brief te schrijven! Buiten dat het allemaal niet zo netjes lukte als ik had gehoopt (hij ging minstens drie keer overnieuw!) wist ik niet zo goed wat ik moest schrijven. Maar uiteindelijk is het toch gelukt en ik weet dat ze mijn brief inmiddels heeft ontvangen en dat er een brief terug naar mij onderweg is.

Penpals

Ik vond het zo leuk om mee te doen omdat ik vroeger heel veel penvrienden heb gehad. De eerste was een vakantievriendinnetje, toen was ik denk ik een jaar of 9. Daarna reageerde ik weleens op oproepjes voor penvrienden in tijdschriften als Tina of Fancy. Ook heb ik zelf weleens met oproepjes daarin gestaan. Je kreeg dan na verloop van tijd een dikke envelop met allemaal brieven van meiden die met je wilden schrijven. Super leuk was dat! Later vond ik het ook erg leuk om internationale penvrienden te maken. Zo heb ik ook een poosje geschreven met een paar meiden uit Zuid Korea.

Het was nu al weer lang geleden dat ik voor het laatst een brief had geschreven. Ik kon het me eigenlijk niet meer zo goed herinneren! Jammer want het is leuk om te doen en het is natuurlijk ook heel tof om een handgeschreven brief te mogen ontvangen!

Wanneer schreef jij voor het laatst een brief (met de hand)?

2 thoughts on “World letter writing day

  1. Sonja says:

    Ik vond het ook super spannend, en ik hoop dat we nog antwoord krijgen! Nou ja, de post vanaf onze vakantie heeft ook 2 maanden geduurd!
    Goed, met het digitale tijdperk snap ik ook wel dat mensen sneller een mail sturen. Het antwoord volgt direct. Een brief duurt toch een paar dagen… ik kan mij nu ook niet voorstellen hoe dat vroeger ging tijdens oorlog voeren in de middeleeuwen. Gingen ze dan ondertussen een potje schaken? đŸ¤Ŗ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *