Weekoverzicht 25-6 t/m 1-7 2018

weekoverzicht
Ik vind het altijd interessant om de weekoverzichten bij anderen te lezen omdat je op die manier echt een kijkje krijgt in het leven van de persoon achter het blog. Daarom lijkt het mij leuk om vanaf nu ook elke week zo’n overzicht bij te houden. Alleen zijn mijn weken altijd vrij standaard en soms wat saai dus ik hoop dat niet ieder weekoverzicht precies hetzelfde zal worden! Omdat ik ook weet hoe goed ik ben met deadlines – niet dus – leek het me handig om een week speling in te bouwen. Daarom is dit het weekoverzicht van de laatste week van juni, de week waarin ik naar de launch van ikblogookmaarwat.nl toe werkte!

Maandag

weekoverzicht

Ik weet dat dit voor bijna iedereen geldt maar ik vind maandag toch echt wel één van de zwaarste dagen van de week. Omdat ik dan de puinhopen van het weekend moet herstellen. Het huis is altijd een chaos. En deze ochtend had ik ze ook nog eens beschuit met vlokken en vruchtenhagel gegeven. De helft van die dingen vond ik terug tussen de bank. Joe!

weekoverzicht
Voor het eerst sinds jaren heb ik weer grote zonnebloemen in de tuin. Deze op de foto is gegroeid uit de moestuintjes van Albert Heijn. Ik heb ook een rode variant staan die nog veel groter is.

weekoverzicht
Het leek mij handig om bij mijn blog een nieuw bullet journal bij te gaan houden. Hier heb ik o.a. hosting en layout gegevens in opgeschreven en ik wil iedere maand een pagina bij gaan houden met statistieken en samenwerkingen. Doen andere bloggers dit ook? Misschien is het leuk om over een aantal maanden hier wat meer van te laten zien. Ik vind het super leuk om met mijn bujo’s bezig te zijn alleen gaat er voor mij te veel tijd in zitten om dit voor de dagelijkse dingen te doen.

Dinsdag

weekoverzicht
Op dinsdag ging ik met Calista naar de kinderboerderij. We gaan binnenkort met de peuterspeelzaal namelijk ook naar de kinderboerderij en ze is de laatste tijd erg bang voor dieren. Ik wilde voor die tijd dus even met haar oefenen, zodat ze tijdens het uitje niet de boel bij elkaar gilt. Ik vind het best moeilijk dat ze zo bang is voor dieren omdat ik er juist heel erg gek op ben en ik snap dan ook niet zo goed hoe ze zo panisch komt. Door de warmte werd het gazon echter gesproeid en hierdoor stonden de dieren vrijwel allemaal achter een hek. Zo vond ze het niet eng maar nu wist ik dus nog steeds niet hoe ze zou reageren wanneer de dieren wel los zouden lopen.

Het speeltoestel vond mevrouw trouwens het mooist en ze klom er dan ook razendsnel op, om zich vervolgens te realiseren dat ze er niet meer af kwam. Ik mocht haar dus achterna klimmen om haar te komen redden.

Woensdag


Ik begon aan een nieuw haakproject. Was ook echt nodig want ik had geen half afgemaakte projecten meer liggen ofzo.. ahum.. Het is de bedoeling dat het een deken wordt.

Donderdag

weekoverzicht
Op donderdagochtend gaat Calista altijd naar de peuterspeelzaal. Waar ze een paar weken geleden nog altijd snel aan tafel ging zitten met een puzzel of iets is ze de laatste tijd een stuk vrijer geworden. Nu is de eerste halte het rek met verkleedkleren. De Elsa jurk is het populairst maar deze was vandaag al door een ander meisje aangetrokken. Daarom koos ze voor Anna! (Die ik stiekem dus veel leuker vind!) Daarna dook ze de huishoek in om taart te gaan maken.


In de middag zat ik even in de tuin in de zon toen Casper thuis kwam uit school. Hij vindt het maar wat gênant als ik hem breng of van school kom halen dus dat doen we steeds minder. Hij bracht o.a. dit boek mee wat hij een tijdje geleden had gekregen en wat vervolgens ergens in de krochten van zijn laatje terecht was gekomen. Hij is geen lezer. Ik heb het boek nog nooit gelezen dus ik hoop dit binnenkort te gaan doen.

Vrijdag


Op vrijdag oogstte ik deze radijs. Ik vind die dingen zo smerig! Niemand lust ze eigenlijk bij ons thuis maar ze zijn wel leuk om te groeien. Verder probeer ik op vrijdag altijd net ietsje meer te doen om het huis “weekend-proof” te maken. Maar laat ik eerlijk zijn; dat lukt nooit helemaal zoals ik het wil.

Zaterdag


Op zaterdag gingen we met zijn vieren naar het strand van de Tweede Maasvlakte. Het was goed te doen. Casper vermaakte zichzelf bij het water en legde een dam aan en Calista ging helemaal los. Zelfs na het douchen die avond zat haar haar nog vol met zand. Ik geniet wel heel erg van het mooie weer. Niet dat ik nu de hele dag buiten lig te zonnen, maar al die zonneschijn en de aangename temperatuur doen me goed.

Zondag


We gingen op de fiets op bezoek bij mijn ouders. Ze wonen niet ver maar we moeten wel wat “bergen” op en af om er te komen en dit zorgt ervoor zodat ik altijd half hijgend aankom.


In de avond zag ik deze in de tuin zitten. Ik moet zeggen dat ik best schrok want hij was vrij groot, groter dan een normale bij. Ik heb voor de zekerheid dan maar de tuindeur dichtgedaan. Later kwam ik erachter dat het gelukkig een onschuldige zweefvlieg is, die er alleen maar gevaarlijk uitziet om vijanden op af te schrikken. Dat doet hij dus goed! En toen was het dus al weer zondagavond en stond er weer een nieuwe week voor de deur.

Zoals ik zal zei, mijn weekoverzichten zijn niet heel spannend, toch hoop ik dat je het leuk vindt om zo een kijkje in ons leven te krijgen!

Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *