Weekoverzicht 22-7 t/m 28-7 2019

weekoverzicht
De eerst volledige vakantieweek zit er al weer op! Het was me er eentje, met vooral heel veel warmte! Het was af en toe bikkelen maar hoe wij het overleefden kun je hier lezen en bekijken. We hebben in ieder geval erg veel lol gehad en ik verbaasde me er over hoe leuk de draken af en toe met elkaar konden spelen. Het was bijna eng, straks gaan ze elkaar nog leuk vinden!

weekoverzicht zomervakantie in de tuin

Maandag

Op maandag ging ik eerst naar het ziekenhuis voor de pre-operatieve screening. Mijn vader ging met me mee en mijn moeder bleef ondertussen bij de kinderen. Ik schreef er hier al over. Op het moment dat ik dit schrijf – op zondag – gaat het na een paar goede dagen weer minder dus ik kan echt niet wachten tot ze dat stomme fistel nu eens gaan sluiten want die abcessen die het in mijn buik veroorzaakt zijn de laatste tijd echt heel vervelend.

Omdat er een hittegolf aan zat te komen heeft Casper in de middag heel lief het zwembad schoongemaakt en opnieuw gevuld. Kon zijn zus weer lekker afkoelen. En zijn moeder af en toe ook. Zelf vindt hij het niks trouwens zo’n zwembad. Dat vindt hij vies.

samen slijm maken

Dinsdag

Op dinsdag werd er al vroeg samen slijm gemaakt in de watertafel. Er werd deze dagen sowieso heel veel gezellig samen gespeeld, vooral in de vorm van watergevechten.Weekoverzicht knuffelen met de buurtkat

We maakten ook een nieuwe vriend. Deze kat is eigenlijk van de buurman en hij rende altijd voor ons weg, maar sinds kort mogen we met hem knuffelen en komt hij bij ons eten. We delen hem nu met de buren twee huizen verder.

Calista in de hamsterboot

Woensdag

We gingen in de ochtend al vroeg naar de Albert Heijn. Casper wilde daar namelijk Playstation tegoed halen en Calista moest toen natuurlijk even in de hamsterboot.

Weekoverzicht Kleuren mengen

Omdat ik af en toe ook nog wel eens graag juf speel deden we in de middag een lesje kleurenleer. Bovendien vroeg Calista dus al weer dagen of we alsjeblieft weer eens konden gaan verven. Dat vindt zij echt heerlijk om te doen. Daarna speelden we nog het spel De Engelse Detective wat zij ook helemaal fantastisch vond.

Het was loeiheet deze week natuurlijk. Daarom juist bleven we binnen. Ik zag wel allemaal foto’s van mensen in de tuin op Instagram maar ik zelf verbrand vrij snel en ik moet er ook niet aan denken dat een van de kinderen verbrandt. Gelukkig zijn het indo’s en is hun huid al wat getint maar ik hou ze met dit soort temperaturen liever binnen (En ja oké ik geef het toe; ik ben sowieso een binnenmens!)

Strandbeest model

Strandbeest model maken

Donderdag

Op donderdag mocht ik mijn eerste Too Good To Go pakketten ophalen. Ook gingen we eindelijk aan de slag met iets wat Casper voor kerst had gehad namelijk het model van een Strandbeest. Dat was een flinke klus en ik zal maar eerlijk zijn; hij ligt nog steeds half af op tafel! Zelfs nadat ik het over had genomen. Hahaha. Maar ik heb nog wel hoop dat ik hem af ga maken, hij is namelijk wel erg cool.

Vrijdag

Op vrijdag maakte ik enkel wat foto’s van de maden in de kliko en wat selfies. Niet echt interessant verder. Calista speelde veel in het zwembad en Casper zat op de Playstation. Ondertussen zat ik wat te Netflixen en te breien. Ik kijk nu een Engelse serie, Paranoid. Het is zo’n typische Engelse serie over een team agenten dat een moordzaak op moet lossen. Ik ben er nu bijna weer doorheen. Verder telden we de uren af tot het koeler zou gaan worden en dat gebeurde uiteindelijk ook! Misschien koelde het wel een beetje te veel af want op zaterdag werd er al weer geklaagd dat het koud was!!

Calista in de Wonder Kamers

Wonder Kamer doolhof

Zaterdag

Ik bezocht samen met Casper en Calista het Haags Gemeentemuseum. Martijn ging ondertussen een film kijken in het Omniversum want die heeft geen geduld voor musea. We gingen eigenlijk voor de tentoonstelling over de Stijl (vandaar ook ons verfexperiment eerder deze week!) maar we kwamen eerst terecht op de kindertentoonstelling Wonder Kamers. Het was in één woord geweldig en een echte aanrader. Je krijgt een tablet in bruikleen en krijgt in iedere kamer opdrachten. Het is vooral geschikt voor kinderen van 9 jaar en ouder maar Calista en ik vonden het ook super leuk. Uiteraard komt hier nog een blogpost over.

Strandbeest

EN KIJK NOU!! Hoe toevallig is dit? Er hing ook gewoon een echt Strandbeest in het Gemeentemuseum. Echt bizar, ons model lag al maanden klaar om uitgepakt en in elkaar gezet te worden en in dezelfde week dat we er mee aan de slag gingen liepen we gewoon tegen een echt Standbeest aan.

Zondag

Zoals dat wel vaker gaat komen na een paar goede dagen een aantal slechte dagen. Het fistel produceert weer buitensporig veel en ik kreeg zelfs een fikse lekkage terwijl ik in de supermarkt stond. Wat was ik blij toen ik weer thuis was! Ik hoop maar dat het weer snel rustig wordt zodat we in week twee van de zomervakantie ook weer leuke dingen kunnen doen.

Hebben jullie ondanks (of dankzij!) de hitte nog een beetje kunnen genieten de afgelopen week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *