Onze eerste ervaring met Too Good To Go

Too good too go

Of ik al bekend was met de app van Too Good To Go. Jazeker was ik dat! Een tijd geleden had ik de app op mijn telefoon geïnstalleerd. Maar helaas bleek toen dat het dichtstbijzijnde deelnemende punt op zeker 20 minuten fietsen lag, in een buurt waar ik sowieso nooit kwam. Na enige tijd had ik de app dus weer verwijderd. Maar nu was ik toch weer nieuwsgierig geworden. Ik ontdekte dat er inmiddels nieuwe deelnemers zijn. Het houdt hier in de wijk nog niet over, maar ik heb gisteren dan toch voor het eerst twee Too Good To Go Magic Boxen kunnen bemachtigen. Als je wil weten wat er in zat, lees dan zeker verder.

Too Good To Go

Via Too Good To Go kunnen ondernemers de producten die zij over hebben en de volgende dag niet meer kunnen verkopen voor een gereduceerde prijs toch verkopen. Zij stellen een pakket – een zogenaamde Magic Box – samen welke je via de app kunt kopen. Je kunt dit pakket dan op de afgesproken tijd ophalen. Ik kocht een pakket bij de supermarkt en één bij de bakker maar er zijn bijvoorbeeld ook lunchrooms en hotels die meedoen.

Het mes snijdt aan meerdere kanten; de onderneming kan toch de spullen verkopen en zo gaan deze levensmiddelen niet verloren en de consument koopt het pakket voor een gereduceerd tarief. De pakketten die ik kocht kostten €4,99 per stuk. De prijs kan per aanbieder verschillen. Ook is het gewoon leuk en spannend om te ontdekken wat er in het pakket zit. Dit is vooraf namelijk niet bekend. Wel zijn de producten dus op datum. Je kunt ze het best dezelfde dag opeten. Ik had dan ook geen avondeten gepland voor gisterenavond en liet het aan het lot over wat er op tafel zou komen.

Too Good To Go Jumbo

Jumbo

Tussen 14:00 en 15:00 mocht ik mijn allereerste Magic Box ophalen bij Jumbo. Bij de servicebalie stonden verschillende papieren tassen klaar waarvan ik er één kreeg. Bovenop lag iets wat me behoorlijk deed fronsen en wat tegelijkertijd ook wel komisch was zo op een bloedhete dag als gisteren. Namelijk een grote bak met boerenkoolstamppot! Verder was de tas gevuld met drie bakjes vlees en een schaaltje vleeswaren. Niet echt geschikt dus voor vegetariërs dus deze box!

Er zat twee flinke gekruide kippenbouten in, iets wat ik overigens nog nooit had klaargemaakt. Ik koop bijna nooit vlees met een bot erin omdat ik dat zo’n gedoe vind. Casper en Martijn hebben er van gegeten en als ik Martijn moet geloven waren ze heerlijk. De twee kalkoenschnitzels heb ik in vieren verdeeld zodat iedereen een stuk had en van de kippenboomstammetjes heb ik zelf het meest gegeten. Ernaast aten we een salade van dingen die ik nog in de koelkast vond; wat tomaten, komkommer en wat gemengde sla met balsamico dressing. Want de boerenkoolstamppot sprak niemand echt aan. De plakjes varkensrollade met stroganoff kunnen misschien morgen nog wel bij iemand op de boterham.

Too Good To Go Bakker Ammerlaan

Bakker Ammerlaan

Het pakket dat ik bij de bakker kocht mocht tussen 17:00 en 17:30 opgehaald worden. De mevrouw vulde mijn Big Shopper met broden en mysterieuze witte zakjes. In ons pakket zaten twee hele broden, vier eierkoeken, een ham-kaas croissant, een amandelbroodje, iets wat denk ik een kersenbroodje is en vijf verschillende harde broodjes. Eigenlijk allemaal dingen die we lekker vinden. Al zat de taart waar Martijn zo op had gehoopt er helaas niet tussen! Haha!

Al met al best een keer leuk om die Magic Boxen te kopen. Ik hoop natuurlijk dat er nog meer zaken in de buurt mee gaan doen aan dit initiatief. Leuk om op deze manier eens producten te krijgen die je zelf misschien niet zo snel zou uitkiezen of wanneer je geen inspiratie hebt voor het avondeten.

Pin it!

Heb jij Too Good To Go al eens geprobeerd? En welke pakketten koop je dan het liefst?

2 thoughts on “Onze eerste ervaring met Too Good To Go

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *