Denksport voor kinderen De Quarks + winactie!

De Quarks
Enige tijd geleden kregen we van Denksport een mooie set boekjes van Denksport Junior toegestuurd. Daar hebben we tijdens de hittegolf dankbaar gebruik van gemaakt, aangezien het te warm was om lang buiten te zijn. Denksport biedt een leuke, makkelijke en afwisselende manier om toch even educatief verantwoord bezig te zijn zonder dat je iets hoeft voor te bereiden. Zelf vind ik het altijd fijn om even tijd vrij te maken om bijvoorbeeld een Zweedse puzzel te maken. En wil ik wat meer uitdaging dan pak ik er graag een Sudoku bij. Stiekem ben ik iedere keer weer een beetje trots wanneer hij af is (en klopt!) Maar in deze blogpost gaat het dus over de boekjes voor kinderen. Daarnaast mag ik ook een mooi pakket verloten onder mijn lezers dus lees snel verder!

De Quarks

Naast de puzzelboekjes kregen we een kleurboek. Dat kwam goed uit want daar kon Calista mooi mee aan de slag.

De boekjes zijn in het thema van de Quarks. Dit zijn vijf grappige bevriende figuurtjes die Max, Bob, Harry, Lola en Orbit. Max is de ster en hij geeft naast iedere puzzel de moeilijkheidsgraad aan. Er is een omnibus voor 6 tot 8 jarigen en een voor 8 tot 10. Er wordt aandacht besteed aan veel onderwerpen die op school ook voorbij komen, zoals rijmen, verhaaltjes sommen, tafels, het oplossen van rebussen en begrijpend lezen. Veel meer dus dan de standaard woordzoeker (die overigens wel favoriet is bij Casper!)

De Quarks

Wat ik mij natuurlijk af vroeg was naar het niveau van de puzzels en dan vooral hoe dat in verhouding stond met de puzzels die Casper op school weleens deed. De woordzoekers waren wat makkelijk vond hij, maar bij sommige andere puzzels moest ik hem wel even op weg helpen. Eerlijk gezegd vond ik er enkele ook wel een uitdaging! Er zitten nog een paar doordenkers in waar ik nog eens een keer voor wil gaan zitten en er ligt ook nog een nullen en enen puzzel op me te wachten.

De Quarks

Naast de boekjes bestaat er ook een app van de Quarks! En ja die heb ik ook gedownload en uitgeprobeerd. Ook deze is niet alleen leuk voor kinderen maar ook uitdagend voor volwassenen. Op een soort Candy Crush gelijkende manier word je langs allerlei opdrachten geleid. Ik heb al weer kennis gemaakt met een arsenaal aan puzzelsoorten waar ik het bestaan nog niet van kende. De app is gratis, na het downloaden ook offline te spelen en dus zeker het proberen waard.

De Quarks

Toen Calista haar broer met de woordzoeker aan de gang zag moest zij natuurlijk ook een poging wagen!

De Quarks

De boekjes kosten €4,95 per stuk en zijn verkrijgbaar in de winkel en op Denksport.nl

Winactie

Wil jij ook een leuk pakket van de Quarks van Denksport winnen? Laat dan hieronder of onder de bijbehorende post op Facebook een reactie achter. Ook zou ik het erg op prijs stellen wanneer je de Facebook van ikblogookmaarwat.nl liked!

Deze winactie loopt t/m 16 augustus 2018. Daarna gaan alle namen van de deelnemers in een hoge hoed en zal ik contact opnemen met de winnaar.

Vind jij het ook zo leuk om puzzels op te lossen?

Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door artikelen die we toegestuurd hebben gekregen van een bedrijf

5 thoughts on “Denksport voor kinderen De Quarks + winactie!

  1. Heidie van der Steeg says:

    Inderdaad, als het echt te warm is om buiten te spelen zoals de laatste weken, zijn dit soort boekjes ook erg fijn om in huis te hebben. Leuk en leerzaam. Ik wil graag zo’n pakket voor mijn kinderen winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *