5 x Wat ik laatst keek op Netflix

5 x Wat ik laatst keek op Netflix
Zijn jullie ook altijd zoveel tijd kwijt met het uitkiezen van iets op Netflix? De keuzestress is enorm! Het komt dan ook regelmatig voor dat ik alleen maar aan het zoeken ben en eigenlijk niet eens toe kom aan het kijken van een film of serie! Want wat is nu echt het kijken waard? Wat ik de afgelopen tijd wel gekeken heb, kun je hieronder lezen. Misschien zit er ook nog iets voor jou tussen? En oja, als je nu echt een goede tip hebt – iets wat ik echt moet zien – laat me dat vooral even weten!

The Crown

Ooit was ik al eens begonnen aan the Crown maar omdat de afleveringen vrij lang zijn was ik al snel weer afgehaakt. Maar toen ik hoorde dat Helena Bonham Carter vanaf seizoen drie mee gaat spelen en ik een beetje een girlcrush op haar heb besloot ik het toch nog eens te proberen. Dit keer was ik wel binnen de kortste keren hooked! Ik vind zo’n historische serie een erg leuke manier om weer wat geschiedenis bij te leren. Het werpt weer een nieuwe blik op dingen, vind ik, al blijft het natuurlijk maar een interpretatie. Al met al kijk ik erg uit naar het volgende seizoen!

Safe

Ik vind series die al heel lang bezig zijn en waarvan dus al heel veel afleveringen online staan altijd een beetje intimiderend. Ik ken mezelf namelijk en weet dat ik dan non-stop ga kijken totdat ik alle afleveringen heb gezien. Daarom vind ik nieuwe series met nog maar één seizoen altijd wel interessant, want dat is te overzien. Safe gaat over een tienermeisje dat vermist raakt en haar vader die alles op alles zet om haar te vinden. Al snel blijkt dat haar vriendje is omgekomen, maar of dat wat met haar vermissing te maken heeft? Een spannende serie – met een plottwist – die ik inderdaad in één keer uit wilde kijken.

Evil Genius

Ooit las ik eens over een pizzabezorger die tijdens zijn dienst een bom om zijn nek had gekregen en een bank moest overvallen. Om de een of andere reden mislukte de overval en de bezorger kwam om nadat de bom was afgegaan. Het engste van de zaak was nog wel dat deze niet was opgelost. Dit verhaal had grote indruk op mij gemaakt en ik was het dan ook nooit vergeten. Laatst was ik weer eens op Netflix opzoek naar iets interessants om te kijken toen mijn oog viel op het bijschrift van de serie Evil Genius. Mijn klomp brak bekant want dit ging dus over die fatale bankoverval! Natuurlijk wilde ik meteen kijken om er achter te komen hoe de vork nu echt in de steel had gezeten. Na het zien van deze documentaire, verdeeld over 4 afleveringen kan ik alleen maar concluderen dat we in een hele zieke, gekke wereld leven.

Requiem

Een samenwerking van Netflix met de BBC, dat moet wel een succes zijn, toch? Het verhaal gaat over de getalenteerde celliste Matilda wiens moeder plotseling zelfmoord pleegt. Matilda gaat op onderzoek uit en vindt tussen de spullen van haar moeder een link met een vermissingszaak uit 1995. Samen met haar beste vriend reist ze naar Wales om te ontdekken wat er in het verleden allemaal is voorgevallen.
Dit was een spannende serie maar toch niet zo mijn ding. Er zitten namelijk bovennatuurlijke elementen in en daar houd ik niet zo van.

Le Chalet

Le Chalet is een Franse serie en gaat over een chalet in een bergdorp. Twintig jaar geleden verdween het gezin dat hier pas was komen wonen. De kinderen van toen zijn inmiddels volwassen geworden en komen na lange tijd weer terug in het dorp. Eén van hen gaat namelijk trouwen. Gezamenlijk verblijven ze in het pas gerenoveerde chalet. Maar zodra iedereen gearriveerd is stort de brug in en kunnen ze niet meer het dorp uit. Ook de telefoon en het internet doen het niet meer en langzaamaan gebeuren er meer “ongelukken” en realiseren ze zich dat er opzet in het spel is. Maar bevindt de dader zich in het chalet of is het toch een vreemde?
Ik vond dit een serie met een goed verhaal. Maar ik moest wel erg mijn best doen om de karakters uit elkaar te houden.

Heb jij nog Netflix aanraders voor mij?

de afbeelding is afkomstig van Pixabay

One thought on “5 x Wat ik laatst keek op Netflix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *