5 x Wat ik laatst keek op Netflix 2

Wat ik laatst keek op netflix
Er is een hele lange tijd geweest dat ik gestopt was met het kijken naar Netflix. Eigenlijk was Calista de enige nog bij ons thuis die er met grote regelmaat gebruik van maakte. Maar nu ben ik weer helemaal fan. Zo keek de afgelopen tijd aardig wat films. Hoe deze bevielen lees je hieronder!

Secret Obsession

Een Netflix original film die flink gepromoot werd de laatste tijd. Na het voorstukje gezien te hebben weet je eigenlijk al hoe het verhaal zo’n beetje in elkaar steekt. Een vrouw raakt haar geheugen kwijt bij een auto ongeluk waardoor ze haar man niet meer herkent. Maar is hij eigenlijk wel echt haar man? Je weet op voorhand al dat dit echt een bijzonder slechte film is. Het zit allemaal een beetje knullig in elkaar en het acteerwerk zal geen Oscar nominaties binnen halen. Het verhaal is niet sterk en ik bleef achteraf met wat vragen zitten. Niet echt een aanrader dus, die Secret Obsession.

Murder Mystery

Nog een Netflix Original. Dit keer met grote namen als Jennifer Aniston en Adam Sandler. Jennifer en Adam spelen een stel dat na jaren alsnog op huwelijksreis gaat naar Europa. In het vliegtuig ontmoeten ze een man die hen uitnodigt voor een verblijf op de jacht van zijn oom. Hier ontmoeten ze allemaal typische figuren en wanneer de oom vermoord wordt kan het “Moordspel” beginnen. Al snel wordt het stel zelf verdacht van de moord en moeten ze snel uitvinden wie de moordenaar echt is voordat ze gearresteerd worden. Echt grappig wordt deze komedie helaas niet.

Dark Shadows

Een oudje maar ik had deze nog niet gezien en was dus blij toen ik hem op Netflix aantrof. Johnny Depp speelt een man die behekst wordt door een vrouw die hij heeft afgewezen. Uit wraak vermoord ze zijn geliefde en maakt ze een vampier van hem en laat ze hem jarenlang opsluiten in een kist onder de grond. Tijdens g graafwerkzaamheden wordt de kist ontdekt en kan hij ontsnappen. Hij gaat terug naar zijn huis waar hij zijn familieleden treft. Samen proberen ze het familiebedrijf en het landgoed weer nieuw leven in te blazen. Maar ze moeten het echter weer opnemen tegen de heks die het stadje nog steeds in haar macht heeft.

Ik hou enorm van de films die Tim Burton, Johnny Depp en Helena Bonham Carter met elkaar maakten en speelden als bonus Michelle Pfeiffer en Eva Green ook nog in mee dus dit was weer een feestje om naar te kijken.

12 Monkeys

Weer een oudere film die ik ontdekte. Er is een virus uitgebroken dat een groot gedeelte van de mensheid heeft uitgeroeid. Het karakter van Bruce Willis wordt geselecteerd om terug in de tijd te reizen en te ontdekken wat er is gebeurd zodat hij het wellicht kan tegenhouden of dat er een oplossing bedacht kan worden. Hij ontmoet het karakter van Brad Pitt en deze laatste laat in deze film zien wat een goede acteur hij eigenlijk is. Zeker de moeite waard om eens te bekijken als je deze film nog nooit hebt gezien.

Downsizing

Deze film begon als een soort komedie maar kreeg uiteindelijk toch een serieuzere wending. Wel gaat hij all over the place. Niet echt een topper dus maar wel vermakelijk. Om de wereld te redden van de ondergang ontwikkeld een Scandinavische wetenschapper een manier om mensen veel kleiner te maken. Hierdoor belast de mens het milieu een stuk minder en het is ook financieel aantrekkelijk omdat je veel minder verbruikt. Het gaat het karakter van Matt Damon financieel niet echt voor de wind en zijn vrouw, gespeeld door Kristen Wiig, ziet zo’n mooi groot huis wel zitten. Dus besluiten ze er voor te gaan. Helaas voor Matt wordt hij na de onomkeerbare procedure alleen wakker op de uitslaapkamer en begint zijn leven als klein mens daardoor minder idyllisch als dat hij had gedacht.

Heb jij nog Netflix aanraders?

De afbeelding is afkomstig van pixabay.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *