Kennismakingsgesprek bij de kleuters!

Kennismakingsgesprek bij de kleuters
Afgelopen vrijdag ging de telefoon op een tijdstip waarop ik eigenlijk nooit gebeld word, namelijk net na etenstijd. Normaal word ik eigenlijk alleen gebeld door ziekenhuispersoneel en af en toe een telefonische verkoper. Ik ben namelijk niet zo’n beller. Maar dit keer ging het om iets leukers! Het was namelijk de toekomstige meester van Calista! Hij wilde afspreken voor een kennismaking.

Op de school waar Casper en Calista naar toe gaan zijn vier kleuterklassen. Drie groepen met één of meerdere juffen en één waar een meester voor de klas staat. Je mag een voorkeur voor een bepaalde klas doorgeven maar dat had ik niet gedaan. De kleuterjuf waar Casper bij zat werkt er niet meer en hoewel zij een prima juf was klikte het niet lekker tussen haar en Casper. Ik had dus maar besloten het aan het lot over te laten. En nu komt ze dus bij de meester in de klas! Casper is nu al super jaloers want hij wil al jaren een meester maar zijn klas wordt telkens aan een juf toegewezen.

Maar goed, afgelopen maandag na schooltijd zijn we dus gaan kennismaken met de meester en hebben we Calista’s toekomstige klaslokaal gezien. Ik wist natuurlijk nog een hoop van toen Casper bij de kleuters zat. Maar haar nieuwe meester kende ik verder nog niet omdat dit pas het tweede jaar is dat hij op deze school les geeft. Ik was dus wel erg nieuwsgierig.

Mijn eigenwijze dochter ging rustig een beetje kleien en voorzichtig rondkijken in de klas maar contact maken met die onbekende kerel ging haar nog even te ver. Zodra we weer op het schoolplein stonden zei ze echter: “Nou, dat was leuk!” dus ik ga er maar vanuit dat het wel goed zal komen.

Wenochtenden

De dinsdag na de vakantie gaat Calista al een ochtendje wennen bij de kleuters. Dat wordt tot die tijd dus heel veel oefenen met zelf naar het toilet gaan en zelf aan- en uitkleden. Want op de dinsdag hebben ze ook al gym! Ik kreeg echter wel de indruk dat deze meester minder streng is dan dat Caspers kleuterjuf was. Wat dat betreft heeft ze dus mazzel en zal ze waarschijnlijk eerder geholpen worden bij dingen die nog niet helemaal zelf lukken.

Ik vind het ineens super snel gaan hoor! Ze is pas net een beetje gewend op de peuterspeelzaal en nu gaat ze er al weer bijna weg! Aan de andere kant heb ik goede herinneringen aan de kleutertijd van Casper en kan ik niet wachten tot Calista ook lekker haar draai in de klas heeft gevonden.

Duim je mee dat het goed komt?

One thought on “Kennismakingsgesprek bij de kleuters!

  1. Pingback: De eerste keer wennen bij de kleuters! - ikblogookmaarwat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *