De school tag met Casper

school tag

Afgelopen vrijdag was het rapportendag op school! Super spannend vind ik dat altijd. De laatste jaren is het gelukkig wel op een leuke manier spannend want Caspers rapporten zijn vanaf het moment dat hij naar groep 3 ging altijd goed geweest. Ik stond dit keer alleen wel gek te kijken toen hij vrijdagmiddag zonder rapport thuis kwam! Wat denk je? Hij was het vergeten mee te nemen.. pfff!

Om hem nog eens terug naar school te laten fietsen in de storm vond ik ook zo sneu, al bood hij het wel aan, dus ik moest nog tot maandag wachten. Uiteindelijk bleek zijn rapport weer gewoon zoals verwacht. Als opmerking stond er nog bij dat hij een rustige, betrokken leerling is. En ook tijdens het tienminutengesprek met zijn juffen kwamen er geen bijzonderheden ter sprake en stond ik eigenlijk zo weer buiten. Super fijn dus!

Ik kwam laatst de School tag tegen bij Mascha en het leek me leuk om deze eens – in een iets aangepaste versie – in te vullen met Casper. Kunnen we het weer eens gezellig over school hebben.. vindt hij leuk (Nope!)

Hoe oud ben je en in welke klas zit je?
Casper is 10 jaar en zit dit schooljaar in groep 6

Vind je school leuk?
Nee, het is volgens Casper een noodzakelijk kwaad.

Wat vind je het leukste vak op school?
Niets

Wat vind je het stomste vak op school?
Alles!

Goed dat zijn weer lekker uitgebreide antwoorden!

Hoe laat sta je op om naar school te gaan?
Casper staat tegenwoordig altijd rond kwart over 7 op. Het is heel fijn dat ik hem nooit uit zijn bed hoef te trekken en dat hij uit zichzelf zorgt dat hij op tijd klaar is. Vroeger stond hij trouwens altijd veel vroeger al naast mijn bed! Jarenlang was half zeven zijn vaste tijd. Maar naarmate hij ouder wordt begint hij uitslapen meer te waarderen. In het weekend blijft hij nu het liefst de hele ochtend in bed.

Hoe ga je naar school?
Op de fiets! En sinds dit schooljaar dus ook helemaal zelfstandig.

Wat voor schooltas gebruik je?school tag: de schooltas

Wat voor agenda heb je?school tag: de agenda

Dit jaar hadden ze voor het eerst een agenda nodig op school. Maar hij is alleen de eerste weken van dit schooljaar gebruikt. Meestal schrijft Casper nu de data voor zijn toetsen gewoon op een los papiertje en dat krijg ik dan overhandigd. Alsof ik de secretaresse ben ofzo.

Wat is jouw grootste schoolblooper?

Volgens Casper heeft hij nooit bloopers gemaakt haha maar ik weet dat hij regelmatig valt of struikelt, bijvoorbeeld met gym, dus het zal vast zoiets zijn. En zijn rapport vergeten natuurlijk!

Wat doe je als de les saai is?

Volgens Casper is de les dus bijna altijd saai en zit er niets anders op dan het gewoon uit te zitten.. je kunt er verder niets aan doen.

Wie is jouw favoriete leraar en waarom?

Casper heeft twee juffen en hoewel hij ze wel oké vindt zou hij heel graag eens een meester willen hebben.

Wat wil je worden nadat je school hebt afgemaakt?

Dj! (Wat dacht je dan?)

Zoals je merkt is Casper niet echt een prater wanneer het over school gaat. Maar mocht je het nou over Roblox, Farming Simulator of grappen van Bert Visser willen hebben dan zit je bij hem wel aan het goede adres!

Kijk jij terug op een leuke schooltijd?

2 thoughts on “De school tag met Casper

  1. Pingback: Weekoverzicht 11-3 t/m 17-3 2019 - ikblogookmaarwat.nl

  2. Marleen says:

    Wat leuk om te lezen. Mijn zoon heet ook Casper. Hij is 7 en gaat volgende week beginnen in groep 5. Hij geeft op bijna alles de zelfde antwoorden en heeft zelfs de zelfde tas! School is 3,5 km weg dus hij mag dat nog niet alleen. Over paar weken krijg ik een scootmobiel en kan ik hem begeleiden naar school. Tot die tijd gaan we met de auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *