De namen die het net niet werden

de namen die het net niet werden
Toen ik net voor het eerst zwanger was dacht ik nog dat ik een echte meisjesmoeder zou worden. Ik wist natuurlijk wel dat er ook een kans was dat ik een jongen zou gaan krijgen maar zowel Martijn als ik waren er van overtuigd dat de baby een meisje zou zijn. En gelukkig maar want een jongensnaam die we beide leuk vonden bleek wel erg moeilijk te vinden. Er stond er na veel wikken en wegen één op ons lijstje: Casper.

Meisjesnamen

We weten inmiddels natuurlijk dat mijn firstborn een jongen werd. Maar als hij nou toch een meisje was geweest dan hadden we een kleine selectie namen waar we een keuze uit zouden maken.

Indira
Dit vind ik nog steeds een hele mooie naam. Ik had mijn dochter dan ook graag zo genoemd maar Martijn was ondertussen van gedachte veranderd en keurde hem bij mijn tweede zwangerschap af.

Calista
Calista stond al bij de zwangerschap van Casper op het lijstje als meisjesnaam. Toch heb ik wel getwijfeld of het handig was om twee kinderen met dezelfde initialen te hebben. Ik moet af en toe nog wel extra opletten welk kind bedoeld wordt bijvoorbeeld wanneer we een brief krijgen van het CJG of wanneer er een legitimatiebewijs verlopen is maar verder heb ik hieromtrent nog geen problemen ondervonden. Ook had er een meisje leren kennen met deze naam waardoor de naam toch een bijsmaak had gekregen. Maar uiteindelijk was dat allemaal al weer vrijwel vergeten en kozen we – zoals je inmiddels weet – 6,5 jaar na de geboorte van mijn zoon deze naam uiteindelijk toch voor mijn dochter.

Namen die ik ook mooi vond maar die geen directe kanshebbers waren waren o.a. Norah en Emma. Martijn droeg Quirina nog aan voor een meisje of Xandrijn voor een jongen. Daar kunnen we nu wel om lachen want die namen passen echt voor geen meter bij ons.

Bij Martijn stond Eline hoog op het lijstje tijdens mijn tweede zwangerschap. Ik vond zelf Hailey of Melody ook erg leuk. Maar waar ik bij Casper in het begin dacht dat ik vast een meisje zou krijgen was dat bij de zwangerschap van Calista juist andersom! Ik dacht dat ik een echte jongensmoeder zou blijven. En omdat ik nog wist hoe moeilijk het was om een naam te vinden die we beide oké vonden had ik in mijn hoofd al een lijstje van namen bedacht.

Jongensnamen

Ruben
Dit vind ik nog steeds een erg leuke en stoere naam. Wel erg populair toen en dat vond ik wel wat minder. Ik wilde gewone, gangbare namen voor mijn kinderen. Niet te uniek maar ook niet te populair.

Kai of Kaj
Dit is echt jaren een van mijn favoriete namen geweest.

Liam
Nog steeds populair, toen ook al, maar wel een toffe naam.

Jesper
Al lijkt deze wel weer wat veel op Casper. Jasper vond ik ook erg leuk maar dan heb je helemaal een Peppie en Kokkie effect.

Kenji
Misschien weer een beetje te apart voor ons maar ik vind dit nog steeds een erg leuke naam.

Maar als ik er zo op terug kijk dan ben ik toch nog steeds blij dat we voor Casper en Calista zijn gegaan. Heel lang heb ik dit lijstje trouwens voor me gehouden want.. je weet maar nooit! Maar inmiddels heb ik me er wel zo’n beetje bij neergelegd dat het bij twee kindjes blijft voor mij. Dus nu durfde ik het eindelijk te delen!

Welke namen stonden hoog op jouw lijstje maar werden het uiteindelijk niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *