De favoriete films en series van mijn peuter

De favoriete films en series van mijn peuter
Toen ik vroeger klein was vond ik het super stom wanneer gezinnen maar één tv in huis hadden. Ik had zelf al vrij snel een eigen tv. Mijn eerste was zelfs nog zo’n super ouderwetse met 12 drukknoppen en zonder afstandsbediening en ik maakte er heel veel gebruik van. Maar geloof het of niet; bij ons thuis hebben we nu dus maar één tv. Gelukkig hebben we wel genoeg andere schermpjes om onszelf mee te vermaken en zijn het vooral Casper en Calista die de tv gebruiken; Casper voor het gamen op de Playstation 4 en Calista om eindeloos naar haar favoriete programma’s en films te kijken. Ze kijkt naar de bekende meisjespeuter favorieten maar er zitten vast ook een paar titels tussen die net iets verrassender zijn.

1. Peppa Pig

Sinds een paar maanden heeft ze het Peppa virus te pakken. Ik krijg zelf altijd een beetje rare associaties bij de vorm van het hoofd van Peppa (ben ik nu de enige die hier een piemel in ziet?) maar Calista is groot fan. Ze doet ook regelmatig of ze met Peppa of Suzy Schaap zit te bellen met haar speelgoedtelefoon. Heel schattig.

2. Frozen

Frozen wordt hier wat minder bekeken tegenwoordig. Dat komt omdat ik meestal te lui ben om de dvd aan te zetten. Dan moet ik er weer een andere afstandsbediening bij zoeken en ook nog de controller van de PS3. Netflix gaat zoveel makkelijker! Maar Calista is nog steeds groot fan van Frozen. Ze loopt het liefst 24/7 in haar Elsa jurk rond en ook de Anna jurk is een favoriet. Ook moet ik de laatste tijd vaak voorlezen uit haar Frozen boek voordat ze naar bed gaat.

3. Vaiana (Moana)

Ook Vaiana is populair. Om de hoek bij ons heeft iemand een kippenhok in de tuin staan. Volgens Calista woont HeiHei daar (de kip van Vaiana) en we moeten daar dus ook regelmatig even kijken. Ik vind zelf de liedjes van Vaiana erg leuk.

4. Rapunzel (Tangled)

Dit is denk ik wel mijn eigen favoriet uit dit lijstje. Hallo Flynn Ryder! De film is erg grappig en zit vol met leuke liedjes. Calista noemt het overigens “Rapoentje” en dankzij Martijn denkt zij dat Pascal (de kameleon) een kikker is. We moeten dus sowieso nog een aantal keer kijken om dit recht te zetten. Een Rapunzel jurk hebben we nog niet, maar deze staat wel hoog op de wensenlijst!

De favoriete films en series van mijn peuter

5. Dik Trom

Ook deze kennen we van binnen en van buiten. Niet een alledaagse titel in een favorietenlijst van een meisje van drie, denk ik. Casper had deze film ooit opgezet en Calista was meteen hooked. Voor wie de film niet kent; deze Nederlandse film gaat wel over Dik Trom maar is niet gebaseerd op het originele verhaal. Dik verhuist naar een stadje waar alleen maar slanke mensen wonen die geobsedeerd zijn met (te) gezond leven. Dat is voor Dik en zijn ouders natuurlijk best even slikken maar uiteindelijk komt alles natuurlijk goed.

6. Duck Tales de film – Het Geheim van de Wonderlamp

De nieuwste favoriet op dit lijstje! Ik geloof dat Martijn haar hier op heeft gewezen. Calista is namelijk gek op Disney figuren – in tegenstelling tot haar broer die Goofy en Donald Duck nog niet uit elkaar zou kunnen houden – dus een film met Kwik, Kwek en Kwak was natuurlijk een schot in de roos. Zowel Martijn als ik hebben vroeger altijd met veel plezier naar Duck Tales gekeken (ik had mijn hamster zelfs Lizzy genoemd!) dus het is wel leuk om dit weer eens terug te zien.

7. Miraculous Lady Bug

Dit vind ik zelfs nog wel te pruimen. Deze animatie gaat over middelbare scholiere Marinette en haar crush Adrien die zonder het van elkaar te weten een superhelden team zijn; Lady Bug en Chat Noir. Samen trekken ze ten strijden tegen de gemene Havik Mot die keer op keer hun thuisstad Parijs onder vuur neemt. Een leuke serie, ook voor wat oudere kinderen.

8. De Kleine Prinses

De hoofdpersoon uit deze serie lijkt qua uiterlijk zelfs wel een beetje op Calista wanneer ze haar haren los heeft! En ook haar karakter heeft er wel wat van weg, want Calista is ook koppig en eigenwijs! Je kent deze serie vast wel als je ook kleine kinderen hebt maar ik moet zeggen; ik vind hem dus echt heel raar. Want waarom zien alle personages er zo apart uit? Het lijkt me eerder een afdeling vol verwarde mensen dan een paleis.

Welke series of films worden bij jouw thuis vaak bekeken? Ik ben wel benieuwd. Misschien dat er voor Calista ook nog leuke suggesties tussen zitten want ik sta wel open voor een beetje meer variatie (en vooral minder Peppa Pig!)

Welk kinderprogramma kan jij niet meer aan?

2 thoughts on “De favoriete films en series van mijn peuter

  1. Jenn says:

    Bumba kan ik echt niet aan! Ik heb twee kleine neefjes, en toen zij bij ons op visite waren heeft het de hele middag aan gestaan. Vre-se-lijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *