De eerste week terug op school

De eerste week terug op school

Zo, de eerste week van het schooljaar 2019 – 2020 zit er al weer bijna op! Casper had op voorhand al geen zin, zoals je kunt zien aan het duimpje omlaag. De linker foto is van vorig jaar en de rechter van de eerste schooldag dit jaar. Calista vond het toch wel weer op een leuke manier spannend en ze plakte de afgelopen weken met plezier weer eens een aftelkalender vol met stickers. Dit keer telden we niet af naar het begin van de vakantie maar naar het einde daarvan!

De zomervakantie is hier echt om gevlogen. Eigenlijk konden we alle drie wel een potje janken dat het er weer op zat! We hadden nog zoveel meer willen doen en nog zoveel vaker willen uitslapen. Het was dan ook wel weer wennen om weer zo vroeg klaar te moeten zijn in de ochtend. Maar uiteraard lukte dit wel. En daar gingen we weer, op de fiets. De eerste buien hebben we inmiddels ook al weer op ons kop gekregen dus we zitten weer helemaal in het ritme.

Groep 1

Vorig schooljaar had ik er nog voor gekozen om Calista alleen de ochtenden naar school te laten gaan. Maar vanaf nu gaat zij ook de middagen en gaat zij voor het echie in groep 1. Ondanks dat zij aangaf wel weer zin te hebben in school moest ze toch weer even wennen en dat betekende dat zij wel weer moest huilen toen ik haar achterliet in de klas. Verwarrend was ook dat zij dit jaar ineens in een ander lokaal zit. De hele klas is namelijk verhuisd.

Het principe dat zij in de middag ook naar school moest was nog een beetje ingewikkeld en zo heb ik Calista deze week om maandag tussen de middag bij de overblijf weg moeten trekken en op dinsdag na schooltijd bij de BSO. Dat dienblad met fruit zag er blijkbaar onweerstaanbaar uit en ze had alweer een stuk komkommer en een mandarijn in d’r mik zitten. Alsof ze thuis nooit wat krijgt hè! Maar dan hoeft ze het natuurlijk niet!

Groep 7

Casper zit dit jaar in groep 7 en zijn groep zit wederom in het bijgebouw. Gelukkig ervaart hij dit zelf als erg fijn omdat het hier een stuk rustiger is dan op het hoofdgebouw. Hij heeft dit jaar voor het eerst een meester en hij is daar tot nu toe erg mee in zijn nopjes. Ook krijgt hij dit jaar voor het eerst Engels en zal hij aan het eind van het jaar een voorlopig middelbare schooladvies krijgen. Best spannend dus! Ook krijgen ze in plaats van twee keer gym in de week dit jaar één keer gym en één keer krijgen ze dans. Hier is hij nog niet erg enthousiast over maar ik vind dit eigenlijk wel een erg leuke ontwikkeling.

Wat scheelt het wanneer beide kinderen de hele dag op school zijn. Het huis bleef warempel een aantal dagen aan kant! Toch vind ik het niks hoor, continu op de tijd moeten letten, vroeg op staan, herfstachtig weer dat zijn intrede weer doet, bah! Van mij had die zomervakantie en de zomer zelf best nog wat langer mogen duren.

Hoe verliep het begin van dit schooljaar bij jullie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *