De eerste keer wennen bij de kleuters!

De eerste keer wennen bij de kleuters
Ik had het twee weken geleden al aangekondigd; Calista zou gisteren voor het eerst gaan wennen bij de kleuters. Hoe dichterbij de bewuste wen-ochtend kwam, hoe spannender ik het begon te vinden. En het hielp ook echt niet dat mevrouw zelf continu verkondigde dat zij het totaal niet zag zitten om naar de kleuters te gaan. Want – zo vertelde ze – ze wilde gewoon naar haar lieve juffen toe. En naar haar beste vriendinnetje bij de peuterspeelzaal.

Gisterenochtend moesten we er aan geloven. Samen gingen we de klas in en wachtten we totdat iedereen een plek in de kring had gevonden. Calista wilde dat ik erbij zou blijven maar ik zag dat niet zo zitten en ik had haar ook verteld dat ik gewoon boodschappen zou gaan doen zoals altijd maar dat ik haar aan het eind van de ochtend weer op zou komen halen. Dus toen de meester met de dag wilde gaan beginnen, ging ik weg. Calista mocht naast de meester zitten maar ging alsnog hard huilen. Ik had het eindelijk niet anders verwacht. Ik gaf dus maar aan dat als het te erg werd dat ik haar op zou komen halen en maakte me uit de voeten.

Op de peuterspeelzaal is het een tijd heel erg goed gegaan maar de afgelopen weken ging het ook weer mis en begon ze iedere keer weer te huilen wanneer ik wegging. Maar de peuterleidsters geven altijd aan dat het snel weer goed is zodra ik uit het zicht ben verdwenen. En aangezien ik ook nu geen belletje kreeg ging ik er maar vanuit dat het wel goed was gekomen.

De afgelopen weken hebben we veel geoefend met naar het toilet gaan en zelf aan- en uitkleden. Dat ging super goed. Waar ik me echter wel zorgen om maakte was dat Calista pas gaat praten wanneer zij zich ergens echt op haar gemak voelt. Na een jaar peuterspeelzaal begint dat daar nu pas een beetje te komen. Dus hoe gaat zij bij de kleuters op tijd aangeven dat zij naar het toilet moet? Dit was dan ook een van de eerste dingen die ik aan Calista vroeg toen ze uit school kwam. Ze vertelde dat ze nog niet was geweest. Daarom zijn we nog maar even de school ingelopen om alsnog te gaan plassen. Dit kwam goed uit want zo kon ik gelijk nog even vragen hoe de ochtend was verlopen.

Zoals ik al had verwacht was Calista vrijwel direct rustig geworden nadat ik was weggegaan. Ze had samen met een ander nieuw meisje rondgekeken in de klas. En toen ze de verkleedkleren hadden ontdekt had ze een doktersoutfit aangetrokken. Met wat doktersattributen was ze haar nieuwe klasgenoten gaan onderzoeken. Super fijn was het dat ik ook gelijk een foto doorgestuurd had gekregen hiervan zodat ik al wist dat ze het best naar haar zin had. Daarna was ze ook nog met een paar andere kleuters naar de schoolbibliotheek geweest. Hier was ze vorige week ook met de peuters geweest en dit vond ze toen al helemaal het einde.

Volgende week woensdag gaat ze weer een ochtendje wennen. Hopelijk gaat het dan ook weer zo goed!

One thought on “De eerste keer wennen bij de kleuters!

  1. Pingback: Weekoverzicht 4-3 t/m 10-3 2019 - ikblogookmaarwat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *