5 x het favoriete speelgoed van mijn peuter

het favoriete speelgoed
Je zult het misschien niet direct vermoeden omdat ze qua uiterlijk flink op elkaar lijken, maar Calista is een heel ander kind dan haar broer. Zo is Casper altijd een allemansvriend geweest en is zijn zusje een echt een eenkennig mama’s kindje. En de grote broer was – uitgezonderd zijn collectie van graafmachine’s – nooit heel dol op speelgoed, terwijl Calista eigenlijk alles wel leuk vindt. Ik heb mijn best gedaan maar ik kan zo echt niets bedenken wat zij totaal niet leuk vindt. Je snapt dat ze veel mazzel heeft want ze heeft nu dus ook de beschikking over het speelgoed van haar broer. Toch zijn er een aantal dingen die er met kop en schouders bovenuit steken. Dit de top vijf van het favoriete speelgoed van Calista, met drie jaar en twee maanden, in willekeurige volgorde.

het favoriete speelgoed: playmobil

Playmobil

Op Caspers kamer staat een grote bak met Playmobil die ongeveer een jaar geleden door Calista werd ontdekt. Ze vindt het prachtig! Ook keek ze op youtube vaak een unboxing van een speeltuin set wat ertoe heeft geleid dat we deze dit jaar voor haar verjaardag hebben gegeven. Er word hier nog bijna dagelijks mee gespeeld. Ik moet eerlijk bekennen; ik vind het ook heel erg leuk! Er zijn veel verschillende series waardoor er voor bijna iedereen wel wat leuks tussen zit. Zo hebben ze een traditioneel poppenhuis en een hele gave kermis serie maar ook piraten en zelfs dino’s.

het favoriete speelgoed: puzzels

Puzzels

Voor kerst kreeg Calista een eerste echte puzzel, dus niet zo’n ding met nopjes, maar een met 24 echte stukjes. In het begin ging het moeizaam en het hielp ook niet dat de stukjes teer waren en ze scheurden en afbraken. Maar na enige tijd had ze de slag te pakken. En nu is ze dus gek van puzzelen. Die van 50-60 stukjes maakt ze dagelijks zonder enig probleem en soms oefent ze al met 100 stukjes. Worden die Cars puzzels waar Casper zich niet aan wilde wagen nu toch nog gebruikt! Hierboven zie je trouwens een oude puzzel van mij! Bijna antiek want hij is dus al dik 30 jaar oud. Wie kent de Troeliewoelies nog?

het favoriete speelgoed: Anna jurk

Anna jurk

Via AliExpress bestelde ik de jurk van Anna van Frozen voor Calista, omdat ik die jurk veel leuker vind dat die van Elsa en omdat Anna ook mijn favoriete karakter uit de film is! Calista is er helemaal weg van en loopt het liefst dag en nacht in dit ding rond. Wel heeft ze te kennen gegeven dat zij ook de jurk van Elsa nog graag wil.. en die van Rapunzel.. en die van Vaiana.. och eigenlijk wil ze ze gewoon allemaal! Ik heb haar dan ook beloofd dat ze er weer een krijgt wanneer zij geen luiers meer nodig heeft, maar of ze daar mee akkoord zal gaan moest ze nog even bedenken.

het favoriete speelgoed: duplo

Duplo

Het kan natuurlijk niet missen als je een grote broer hebt; dan moet er ergens een collectie Duplo in huis staan opgeborgen. Ook dit is weer zoiets waar Casper niet zoveel mee had toen hij Calista’s leeftijd had. Maar Calista is er al erg lang heel gek mee. Ook voor haar derde verjaardag heeft ze weer een aantal mooie sets gekregen. Het is erg veelzijdig en het blijft mooi, maar dat hoef ik natuurlijk niet meer te vertellen want dit is toch wel een heuse klassieker onder het kinderspeelgoed.

het favoriete speelgoed: klei

Klei

Dit is er eentje waar ze wat minder mee speelt, maar dat ligt zeker niet aan Calista zelf! Het probleem is een beetje hoe ze er momenteel mee speelt. Ze maakt er vaak namelijk allemaal kleine stukjes van die zich dan op magische wijze door het hele huis verspreiden. Zit ik dus weer met frummeltjes klei onder mijn sok of op de bank. Maar ze geniet er wel enorm van en vraagt meerdere keren per week of ze met de klei mag spelen. Ook op de peuterspeelzaal is het een van haar favorieten. Ik vind zelf PlayDoh een echte aanrader; als je de potjes goed afsluit gaat de klei heel lang mee, dit in tegenstelling tot veel andere soorten klei.

Waar speelt jouw kindje graag mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *