Poldark Amigurumi

Poldark amigurumi

Sinds enige tijd is mijn moeder fan van Poldark. Voor wie niet weet wie of wat dat is; het is een serie gebaseerd op de boeken van Winston Graham die verhaalt over het zeventiende eeuwse leven van hoofdpersoon Ross Poldark. Iedere keer wanneer we langs gaan komt Poldark wel ter sprake en soms is ze een dag niet bereikbaar.. dan zit ze dus te binge watchen. Ze heeft mijn vader zelfs zover gekregen dat hij met haar mee kijkt! Momenteel kun je iedere zondagavond naar een nieuwe aflevering van Poldark kijken op de BBC.

Op een dag werd ik door haar getagd in een bericht op Facebook. Er was een mevrouw die de cast van Poldark had gebreid! Ze vroeg – maar half serieus – of ik ook een Poldark voor haar wilde maken. U vraagt en wij draaien! Poppen breien vind ik maar lastig en daarom besloot ik Poldark amigurumi (= in het rond gehaakte/gebreide pop) te gaan haken.

Poldark amigurumi
Ik vond het best moeilijk want wat maakt Poldark nou echt Poldark? Na een paar avonden haken kwam ik er ineens achter dat hij dus een groot litteken over zijn gezicht heeft. Dat is zo’n detail dat ik bijna over het hoofd had gezien maar wat hem juist wel herkenbaar maakt. Ik kende het verhaal niet en dat was een groot nadeel tijdens het maken en bedenken hoe gehaakte Poldark eruit moest komen te zien.

poldark amigurumi

Improviseren

Het begin stuk – het hoofd, lichaam en de armen en benen – ging makkelijk. Daarna kwam de kleding en dat was vooral improviseren. Omdat ik het gilet niet gehaakt kreeg op een manier die ik mooi vond heb ik het uiteindelijk maar gebreid. De typische Poldark hoed was ook een uitdaging! Ik had ook nog nooit een amigurumi met “haar” gemaakt en ben blij dat dit mooi gelukt is. Om er achter te komen hoe dit moest heb ik een aantal filmpjes op youtube bekeken.

poldark amigurumi
Er ging veel werk in de pop zitten, maar ik vond het ook erg leuk om te doen. Ik was dan ook best een beetje trots op het eindresultaat al zie ik ook nog heel veel verbeterpunten! Het lijkt me best een leuke uitdaging om in de toekomst met die verbeterpunten aan de slag te gaan en nog andere amigurumi’s gebaseerd op andere fictieve karakters te baseren.

Gebruikte materialen

Ik heb Poldark gehaakt met een 3,5 haaknaald en gebruik gemaakt van de acrylwol uit mijn eigen wolvoorraad en Saskia van Wibra en Royal van Zeeman. Het gilet breide ik op 2,5 breinaalden van dunne acrylwol bij Action vandaan. De ogen kocht ik bij AliExpress. Voor een klein prijsje kocht ik daar namelijk een doosje met verschillende maten. Ideaal als je graag amigurumi’s maakt!

*Voor de afbeelding bovenaan heb ik gebruik gemaakt van een afbeelding die ik vond via imdb.com van bbc.co.uk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *