Paashangers maken van klei en strijkkralen

Paashangers

Vond jij die warme week laatst ook zo heerlijk? Ik raakte er helemaal door in een voorjaarsstemming. Ik begon met het voorzaaien voor de moestuin en maakte samen met Calista alvast wat paasversiering, namelijk leuke paashangers voor in de paastakken. Van mij mag het snel weer wat warmer – en minder nat – worden.

Paashangers

Voor de paashangers gebruikten we deze modelleerklei van Action. Voor één pakje met vier kleuren betaal je €0,99. Nu had ik ook ergens een uitsteekvormpje in de vorm van een ei liggen.. maar waar!? Nergens te vinden natuurlijk. Daarom heb ik maar met de hand eieren van de klei gevormd. De klei is in het begin best stevig dus ook wat oudere kinderen hebben waarschijnlijk nog hulp nodig bij het modelleren.

Paashangers

We pakten onze dozen met strijkkralen erbij en die mocht Calista dus naar eigen inzicht in de eieren van klei drukken. Ze koos ervoor om de kralen in cirkelvormen te plaatsen. Vergeet voor het afbakken niet om een gaatje in ieder ei te maken zodat het straks kan worden opgehangen.

Paashangers

Paashangers

Op de verpakking van de klei staat aangegeven hoe het afbakken gaat. De klei moet 10 tot 15 minuten in de oven bij een temperatuur van 120 tot 130 graden. Vervolgens stak ik nog een vrolijk gekleurd stukje wol door de gaatjes. Ik ga een van deze dagen maar eens opzoek naar wat mooie takken waar ze in gehangen kunnen worden.

Heb jij al plannen voor Pasen?

Pin it!

Paashangers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *