Knutselen voor Valentijnsdag

Knutselen voor Valentijnsdag

Het is weer bijna Valentijnsdag. En ondanks dat ik hier niet speciaal iets mee heb ben ik na de saaie, grauwe en lange januari maand wel weer toe aan een feestdag. En zelfs Valentijnsdag is dan al een welkome verschijning. Ik stuur geen kaartjes en koop geen cadeaus maar hang hier en daar een versierseltje op in de woonkamer en ik verwacht op Valentijnsdag zelf ook wel iets van hartvormige etenswaren in huis te hebben gehaald. Die hartvormige afbakbroodjes en liefdes(choco)zoenen kijken me in de supermarkt gewoon te verleidelijk aan! Ook maken we ieder jaar wel een Valentijns gerelateerde knutsel waarvan ik er in deze blogpost een aantal van zal laten zien.

Hanger van wol

Knutselen voor Valentijnsdag

Van een stukje karton en wat wol maakten we hangers. Je kunt ze zo groot of klein maken als je zelf wilt. Zoals zo vaak is de acryl wol van Zeeman (Royal) en Wibra (Saskia) hier prima geschikt voor.

Knutselen voor Valentijnsdag

Hanger van strijkkralen

Knutselen voor Valentijnsdag

Nog meer hangers in de vorm van een hartje, maar dan toch weer heel anders! Deze hartjes heb ik ooit eens in een paar wilgentakken gehangen in een vaas en dat zag er erg leuk uit.

Knutselen voor Valentijnsdag

Hart van wc rollen

Knutselen voor Valentijnsdag

De lege toiletrollen zijn gehalveerd en rood geverfd. Nadat de verf opgedroogd was heb ik ze aan elkaar geniet. Een super leuke knutsel die nog lang na Valentijnsdag is blijven hangen. Hier kunnen de allerkleinsten ook leuk bij meehelpen.

Knutselen voor Valentijnsdag

Valentijns slinger

Knutselen voor Valentijnsdag

Deze week maakte ik met Calista deze slinger voor Valentijn. De foto’s zijn belabberd maar je snap het idee vast wel. Uit koffiefilters knipte ik hartjes die Calista met waterverf mocht inkleuren. Na het drogen hing ik ze aan een stuk wol. Om ze vast te maken gebruikte ik de knijpertjes die ik met kerst meestal gebruik om de kerstkaarten op te hangen!

Knutselen voor Valentijnsdag

Tot slot heb ik nog een leuke anekdote over Valentijnsdag om te delen. Allereerst zal ik er – ter herinnering – nog even bij vermelden dat mijn vriend Martijn heet, en dat hij vaak Tijn wordt genoemd.

Toen hij in groep 3 zat vertelde Casper dat hij op school een brief moest schrijven voor Valentijnsdag. Ik vroeg hem aan wie hij die brief schreef.
“Aan papa” zei hij.
Ik was enigszins teleurgesteld en/of jaloers aangezien hij even daarvoor ook al over “zijn held papa” had geschreven op school. Uhm.. hallo, wanneer ben ik nu aan de beurt?
“Maar waarom dan aan papa?” vroeg ik verbouwereerd.
“Nou het is toch Valentijnsdag?” dacht ik dat hij zei.
“Ja dus!?” vroeg ik. Maar opeens begon er bij mij een lichtje te branden. VADERTIJNSDAG.
Vader Tijn’s Dag

Nou je kon me opvegen hoor!

Pfff. Blijkbaar dacht hij dat zijn vader serieus een eigen dag had en dat alle kinderen uit de klas een brief aan hem aan het schrijven waren? Ik weet niet precies wat er in zijn hoofd omging, maar lollig was het wel!

Wat doen jullie thuis aan Valentijnsdag?

5 thoughts on “Knutselen voor Valentijnsdag

  1. Pingback: Zoetigheid voor Valentijn - Fudge maken en cake versieren - ikblogookmaarwat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *