IJsjes met sokken

IJsjes met sokkenMijn kinderen zijn groot fan van ijsjes. HEEL groot fan. Ik probeer er tijdens de lente en de zomer dan ook altijd voor te zorgen dat we ijsjes in huis hebben. Gelukkig zijn ze niet heel kieskeurig en vinden ze die goedkope ijslollies ook heerlijk. Eén nadeel van dat soort ijsjes is natuurlijk wel dat je handen koud worden wanneer je ze eet. Daarom deden ze er tot voorkort altijd een servetje om. Totdat ik een briljant idee op internet spotte; de zogenaamde “cozies” voor ijslollies. Super handig!

IJsjes met sokken

Zelf maken

Je kunt ze natuurlijk op allerlei manieren maken; breien of naaien van stof. Maar ik koos ervoor om ze te haken in vrolijke kleurtjes acryl (Royal van Zeeman en Saskia van Wibra) op een 3,5 haaknaald. Ik begon met een ketting van 18 lossen en haakte deze in het rond, totdat hij groot genoeg was voor de kinderhandjes. Iedereen haakt natuurlijk net even anders dus meet zelf hoeveel lossen je op moet zetten om de juiste omtrek te krijgen, mocht je de cozies ook willen maken.

IJsjes met sokken

Doordat ik acryl heb gebruikt kunnen de “sokken” zoals ik ze zelf graag noem, tegen een stootje. Wanneer ze plakkerig zijn geworden van het gesmolten ijs spoel ik ze even uit tijdens de afwas en dan zijn ze weer als nieuw.

IJsjes met sokken

Smoothie ijsjes

Toevallig heb ik een tijdje geleden – op AliExpress – siliconen ijsvormpjes gekocht in de bekende Calippo vorm. Mijn kinderen houden namelijk niet van gewone smoothies, maar wanneer ik het als ijsje aanbied dan gaat het er ineens wel met smaak in. De sokken passen ook prima over deze ijsvormpjes. Ideaal dus; als ik voor mezelf een smoothie maak of koop dan vries ik voor hen een gedeelte daarvan in. Krijgen ze toch het fruit binnen en de vormpjes en de sokken kunnen de afwas in. Scheelt weer afval.. al merk ik wel dat de vormpjes niet zo makkelijk schoon worden als ik had gehoopt.

Maar vertel eens, wat is jouw favoriete ijsje?

3 thoughts on “IJsjes met sokken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *